tis 14 nov 2017

V64

 • Spelformer:
 • Dagens Dubbel,
 • V3,
 • V4,
 • V64,
 • Trio,
 • Tvilling,
 • Vinnare,
 • Plats

V64

 • Spelformer:
 • Dagens Dubbel,
 • V3,
 • V4,
 • V64,
 • Trio,
 • Tvilling,
 • Vinnare,
 • Plats
Eldflamma

Värmningar

1 S. Kronos höll sig lugn och såg fin ut i låga farter.
2 Takethem gav ett trevligt inryck via 17/300 med Steen Juul.

1 Anton Ice lugnt framför långvagn, allt väl.
5 A.U.Viktoria lugna bakvarv i okej stil.
6 Restless Face testade bilen i låga farter, allt väl.
7 Blue Racer Ås gick i lag med ett antal andra och gav ett bra intryck
9 Vincent Horse såg ut att vara en trevlig individ, dock inget snabbare.
12 Alicia Bore lugnt framför långvagn.

1 Fanucci Am inga farter, allt väl.
2 Ajabaja bara fin med TM, svårslagen ikväll.
3 Andre Agassi slog det inga gnistor om, OS ligger dessutom lågt värre.
4 Zoey Kronos snärtig med Ludde som lät nöjd när jag snackade med honom tidigare ikväll.
5 Önas Nougat lugnt med Nordström.

1 Källan Igor laddad i avslutningen.
3 Aslan D.K. inga farter, normalt.
4 Miss el allt väl i bakvarv.
5 Tommy Hill 17,5/300 i normal stil.
8 Kung Edward ute i omgångar, bara lugnt, allt väl.
9 Liza With A.Z. som vanligt i bakvarv.
10 Caddie Icon fin i bakvarv.

1 Make It Bore lugnt framför långvagn.
3 Stronghold laddad i bakvarv framför långvagn.
6 Utothe Chael allt väl men inte mer.
8 Rawindski finfin å 27/300!
9 Smalltalk laddad i bakvarv.
10 Buick Brodde allt väl i avslutningen.

1 M.T.Lancelot tog för sig till slut, svårslagen i ledningen.
3 Staro Leonardo ser lite knepig ut, men ändå inge fel.
6 Digital product laddad i bakvarv
11 Xlnt Conways Class okej i avslutningen.

Försnack

Dags för uttagningslopp till Svensk Uppfödningslöpning

Analys tisdag 14 november

SVÅRBEDÖMD FORM PÅ BETRODD DUO!
V64-1: Det har tagit mer än ett år, men nu är så äntligen en av våra bästa hästar här på JÄgersro tillbaka på banan. 1 Spartan Kronos fick ett bakslag i ett banjobb för några månader sedan. Lugauer tvingades börja om och var nyligen tillbaka i ett kvallopp. 14,4 full väg är givetvis inget mått mätt på hans kapacitet.
– Lugauer var nöjd och det har han även varit i jobben efter det. Gick lugnt igår och var fortsatt fin. Är allt väl efter kvällens start tar vi sikte mot Frankrike, säger Marcus Waldmüller.
Jag vågar inte köpa honom rakt av, speciellt inte när läget är lite chansartat och för mig är det alltså givet att gardera. 2 Takethem är en annan topphäst i comeback och även för hans del har det varit lite strul på vägen. Fin på 1.16/2000 meter inför en start för ett tag sedan, men sedan strul och man tvingades ta omtag. 1.20/2000 meter som snabbast inför denna start och vist ska även han räknas på sin klass. 3 Rapide Du Pommeau kommer i full tävlingsform och är det frömsta budet bakom nämnda duo, men jag tar även med 5 Harry Haythrow som trivs på Jägersro. 4 Caliber T.T. tar spets och då bör Harry vara först framme för att överta. Visst, PU kan säkert även han tänka sig att släppa, men helt givet är det kanske inte? Hur som helst så blev det fyra streck.

RESTLESS FACE GIVEN, ETT DRAG DUBBLAR!
V64-2: 3 Miss Senorita är snabb ut och gör sina bästa lopp i spets över aktuell distans. Det visade hon inte minst vid segern för fyra starter sedan, men därefter har hon knappast rosat marknaden. Jag står över och säger istället 6 Restless Face. Pratade med Adrian inför starten senast och då var det så nära ett klartecken man kunde komma. Men hon blev då stressad av en omstart varpå det blev galopp innan kör i den giltiga. Att det handlar om startbil är ett plus och sista rapporten är positiv.
– Hon har varit fin i jobb och sett till vilken låg klass hon ännu befinner sig i så måste det vara en bra uppgift åt henne, säger Lutfi Kolgjini.
9 Vincent Horse var bra som trea i debuten för Ceka, men var sämre senast. Givetvis aningen svår att sätta in i loppet men på fortsatt ”misstanke” väljer jag trots allt att dubbla systemet. Streckar man ytterligare gäller hästar som 7 Blue Racer Ås och 11 Countdown Joke äöven om den sistnämnde riskerar att få alldeles för långt fram.

JAG SINGLAR AJABAJA!
V64-3: Ett uttagningslopp till Svensk Uppfödningslöpning där jag tror mycket på 2 Ajabaja. Han hade jobbat storstilat inför debuten, men då kom han bort utan egen förschyllan. Tillbaka som en vinnare i starten efter och fortsatt bra i Svempen som fyra. Perfekt läge och blir svårslagen.
– Jag har två bra hästar i årets upplaga, en i vardera försöken men håller Ajabaja som den vassaste. Hon känns finfin i jobb och även om det finns några kapabla motbud måste jag tro mycket på min häst, säger Tomas Malmqvist.
Per Nordström har en kapabel häst i 5 Önas Nougat, vilken är given om man inte spikar. ”Ludde” verkar väldigt nöjd med 4 Zoey Kronos och värd att nämna är även 3 Andre Agassi även om det varit lite småstrul inför kvällens start.

LURIGT LÄGE FÖR EDWARD OCH JAG GARDERAR!
V64-4: 8 Kung Edward står för klassen i gänget, men läget med 40 meters tillägg är givetvis ingen lek. Kan lösa sin uppgift i alla fall, men det är inget jag är beredd att gå på rakt ut. 1 Källna Igor tar ledningen då han står ensam på start och kan sedan visa sig bli svårpasserad. Jag gillar 3 Aslan D.K. som fått dålig utdelning på sitt kunnande och lika given när jag ändå är i ”garderingstagen” är 10 Caddie Icon. Streck på kupongen även för 4 Miss Pixel, 5 Tommy Hill, 9 Liza With A.Z. samt skrällduon 6 Je T´Aime Glider och 7 Vermouth. Totalt tio markeringar!

TOPPLÄGE FÖR STRONGHOLD!
V64-5: 6 Uptothechapel kommer från seger och har formen på topp, men han är inte så snabb ut varför läget innebär vingelrisk. Han åker med på lappen eftersom jag tar med några stycken, men som hårt betrodd känns han allt annat än intressant. Inresssant finner jag dock 3 Stronghold som har fått två lopp i kroppen efter en tävlingsvila. Han är inte helt enkel av sig, men farten finns och dessutom startsnabbheten.
– Han kränger en del i kurvorna varför det vore en fördel att hitta ner på innerspår. Skulle så bli fallet och då allra helst i ledningen så får övriga kämpa för att slå honom, säger Lutfi Kolgjini.
Intressant till mindre streckprocent är även 8 Rawindski som ikväll gör sin tredje start i regi Veijo Heiskanen. Visst, spår åtta över kort distans vinner man inte ifrån varje dag, men han är så pass fartfylld att det ändå kan gå vägen. I debuten höll han till kort före mål efter att ha offrat en del kraf under vägen var det senast blev tog med galoerande konkurrent i knät och den starten kan man glömma. 9 Small Talk låter Norberg väldigt nöjd med och som sistastreck gäller 10 Buick Brodde som förstärks med Johnny Takter.

SKÖTER SIG STARO LEONARDO?
V64-6: 3 Staro Leonardo gick näst senast vasst efter galopp varpå det senast slutade med seger. Farten finns och sköter han sig är det en bra chans. På start finner jag även 1 M.T.Lancelot intressant.
– Han har jobbat bra och då hästen trivs bäst med tätkänning passar läget perfekt, säger Lutfi Kolgjini.
6 Digital Product agerar ojämht värre, men farten finns och skulle han sköta sig (här får domarteamet vara vakna för eventuell passgång!) så är han bra nog för att kunna vinna. 9 Bellino B. har ett bra läge!
– Han kliver iväg rejält och kan Conrad pricka så bör det innebära en fin position. Han ska normalt kunna vara med långt fram i ett lopp som detta, säger Marcus Waldmüller.

2000 rader/kronor
1-2-3-5
6-9
2 Ajabaja
1-3-4-5-6-7-8-9-10
3-6-8-9-10
1-3-6-9
Lycka till!

Det är som vanligt Lutfi Kolgjini och Svante Båth som dominerar uttagningsloppen till Svensk Uppfödningslöpning. ”Ludde” har fem hästar till start på Jägersro medan Båth är strået vassare med sina sex hästar på Solvalla.

Allra hetast till slutsegern kommer från Kolgjinis armada och då i form av Smokin Joe. Han debuterade med seger under Åbergs-kvällen och har sedan visat prov på fortsatt stark utveckling där bland annat ett svenskt rekord har noterats!
– Han var lite ”down” senast i Holland, men gick ändå ett bra lopp och hans lägstanivå är hög. Känns jättefin i sina backjobb och är den hetaste av mina hästar, säger Lutfi Kolgjini.
I samma uttagningslopp finns Maggie Cash och Typhoeus Face.
– Maggie Cash har tyvärr galopperat i båda sina starter, är svår i volten och det bör bli bättre efter bilen. Kapacitetsmässigt handlar det om en flygmaskin och hon känns jättefin i sina jobb.
– Typheoeus Face strök jag inför en tilltänkt start i Holland då han hade en infektion. Detta är utläkt och hästen känns åter väldigt fin.
I det andra uttagningsloppet gäller duon Fanucci Am och Zoey Kronos.
– Fanucci Am är högkapabel, men tyvärr har han strulat lite i loppen. Har varit struken efter senast och vi har fått ”backa bandet” vilket verkar ha gjort honom gott. Jag är nöjd med förberedelserna, men han måste till att börja med sköta sig.
– Zoey Kronos följer varenda steg som Smokin Joe går i sina jobb och känns också jättefin inför denna uppgift. Hon är den hetare av mina två i loppet, avslutar Lutfi Kolgjini.

På Solvalla är det alltså Svante Båth som dominerar med sex hästar, tre i varje uttagningslopp. Av dessa är det Global Welcome som sticker ut med sina tre segrar på fyra starter och som också är den som har visat den högsta kapaciteten så här långt!
– Ja, det måste jag hålla med om, säger Svante Båth.
– Han galopperade lite oturligt i Svampen, men skötte sig senast och jag är nöjd med hur han har jobbat efter det. Det är tacksam individ som för övrigt är en lillebror till Global Un Poco. Jag håller Global Welcome som ett strå vassare aktionsmässigt och löper han upp till vad jag hoppas och tror bör det kunna räcka långt.
Med i samma uttagningslopp finner vi Fiddlestick och Self Explosive.
– Fiddlestick har gjort det jämnt och bra. Är startsnabb och travsäker och det finns mer att hämta.
– Self Explosive jobbade jämnt med Global Welcome innan det var dags för start, men nu har dessa tagit lite olika vägar. Jag hoppas ändå på finalchans.
I det andra uttagningsloppet gäller trion Attraversiamo, Fortune Mearas och No Matter.
– Attraversiamo var tidigt igång och låg bra på det. Har sedan strulade till det och var borta i fyra veckor varför allt har blivit förskjutet. Jag hade gärna sett att loppet låg lite senare i tiden, men skulle det bli final finns chans att hinna hämta igen förlorad mark.
– Fortune Mearas har hela tiden visat bra kunnande och väldeliga fartresurser, men varit omogen. Det gäller i första hand att han sköter sig och blir så fallet så finns farten.
– No Matter har varit säkerheten själv och gjort det väldigt bra i sina tre starter. Är startsnabb, lättplacerad och har alltid en pollett.
Vem är hetast av dina tre i detta uttagningslopp?
– Måste jag välja så säger jag fördel No Matter, avslutar Svante Båth.

Tomas Malmqvist brukar också vara på hugget när det gäller hästar i unghästloppen och i årets upplaga gäller Teton Lindyman och Ajabaja.
– Teton Lindyman har varit jätteduktig i båda sina starter och har gått rejält framåt med dessa lopp i kroppen, säger Tomas Malmqvist.
– Ajabaja var fantastiskt bra när hon vann och jag var fortsatt nöjd med henne som fyra i Svampen. Det är ett kanonfint sto som känns hetast av mina två även om jag håller båda högt.
Av uppstickarna då?
Vad sägs om Per Nordströms duo Filur Sisu och Önas Nougat?
– Filur Sisu gjorde det bra i Holland och det handlar om en klok och förnuftig herre. Allt har känts bra i jobben efter det och Uppfödningslöpningen är det stora målet under året. Min häst är stabil och jag har förhoppningar om en finalplats, säger Per Nordström.
– Önas Nougat har inlett lovande även om han låg på lite väl hårt andra femhundringen i Svampen. Vi glömmer den starten och att det handlar om en start på hemmaplan ser jag som en klar fördel. Känns fin i jobben och även för hans del. Tidigare har jag kanske hållit Önas Nougat som aningen tidigare, men avståndet har krympt och jag skulle nog vilja påstå att mina hästar är jämngoda.
Avslutningsvis nämns även Mariah’s Baby K.V. som var trea i Svampen samt Racing Brodda som inlett med en seger och två andraplatser.

Försnack
Anders Nilsson