tis 10 okt 2017

V5

 • Spelformer:
 • V3,
 • V4,
 • V5,
 • Trio,
 • Tvilling,
 • Vinnare,
 • Plats

V5

 • Spelformer:
 • V3,
 • V4,
 • V5,
 • Trio,
 • Tvilling,
 • Vinnare,
 • Plats
Eldflamma

Värmningar

V4-plock:
5 Önas My inga farter framför långvagn med lärling, enkel typ.
6 Emblas Magi inga farter med Peter Ingves, okejintryck.
7 Veroni långvagn med lärling, såg trevlig ut, bästa chansen från stall PU enligt Peter själv.
8 Kerstin Of Africa allt väl med Adrian framför långvagn.
9 Sinvcerely Face såg finfin ut i bakvarv med RM, vann i lördags och intressant som lite betrodd.
10 Global Upper Style inga farter med PU framför långvagn, allt väl.

4 Small Talk allt väl i bakvarv.

V5
4 Xlnt Conways Class laddad i lugna farter, jobbar positivt.
6 Starzinner bara lugnt, allt väl.
7 Speedy Sus inga farter med Axel som lät lite uppåt på backen tidigare ikväll.

2 Diablo Sisu ute framför långvagn med JU, allt väl, normalt en toppchans.
4 Edgy Look laddad framför jänkarvagn, men Håkan K ligger jättelågt.
6 Against All Odds lugna farter framför långvagn med Niklas Lindblad (obs kuskändring) – allt väl.
7 Platon Face ska testas framför jänkarvagn för första gången någonsin.
8 Ving Rha,es bröt i bakvarv.
11 Wild IS The Wind inga farter, behöver loppet, Norberg ligger lågt.

1 Sarracenia P.R. galopperade i avslutningen, men kördes ytterligare ett varv och skötte sig då. Ändå ett frågetecken och känns ej het.
2 Wodeyar aningen trög till en början, bättre till slut men stallet ligger lågt.
3 Kingen In Ima mycket lugmnt med Lindblad framför långvagn, helt intetsägande men inga fel.
6 Olivia Napp bröt en del med Ingves.
7 Serengeti såg löpsugen ut med Lars I Nilsson som dock ligger lågt i förhandssnacket.
9 Tommy Hill såg ut som vanligt i låga farter, tränar bra men svek i debuten för Öhman. Jobbar fortsatt bra efter det, men man vill e honom prestera i lopp innan hakan sticks ut.
12 Arsenal allt väl i lugna farter, normalöt en bra chans trots läget.

5 Rooney Face såg ut som vanligt i låga farter, ska testas i jänkarvagn ikväll vilket fungerat i provlopp. Dock osäker från start och det är galopprisk i inledningen. Sköter han sig finns fart för seger.
7 Elsztain såg bara bra ut med Håkan B, normalt svårslagen.

1 Floyd Fortuna helt normnalt med Lugauer.
2 Mescal som vanligt opampig stil dock inga farter att prata om, svårbedömd form.
4 Kendra Silvio rapp i bakvarv framför långvagn.
8 Devs Daffodil såg ut som vanligt, men man ligger lågt då det matchas mot Breeders Crown, dessutom skor runt om.
9 Leave’m All Behind inga farter med Sjunnesson, klen senast men kan mycket i grunden.
10 Canappealformore bröt en del framför långvagn med lärling, minusläge.

Försnack

Det är tätt mellan givarna och redan ikväll gäller nya tävlingar på Jägersro!

Som vanligt gäller en fullmatad analys, mycket nöje och ett STORT lycka till på spelet!

NORMALT EN TOPPCHANS!
V5-1: Det har varit bra betalt när vi kört V5-tisdagar på slutet. Först ingen utdelning på fem rätt och sedan drygt 77 tusen. Alltid dömt att misslyckas när man ska gissa utdelning, men det skulle förvåna mig och det sticker iväg till dessa summor ikväll. Mycket avgörs dock i de två inledande loppen där då det finns dubbla favoriter som normalt sett gör sitt. Till att börja med 6 Starzinner som är van tuffare motstånd än vad han ställs mot ikväll och det troliga är att stallkamraten 3 Drogba Bob piper till ledningen varpå Klas Olsson bara sitter och väntar in chefen för att kunna överlåta ledningen. Intressant start gör 1 Hank Von Håleryd och jag har givetvis varit i kontakt med tränare Patrik Karlsson inför denna comeback:
– Han är inte tillräckligt snabb för att räcka till på sommaren varför vi för andra året på raken valt att ge honom en träningsperiod. Han hade gått två jobb efter 1.16/1600 meter varpå jag var ute med honom i ett provlopp på Jägersro i slutet på september. Han vann då via strax under 1.14 sista 700 och även om han inte tog i så det knakade så gjorde han vad han skulle. Av jobben att döma har han gått framåt rejält och jag är nöjd med var jag har honom för dagen. Han kan öppna riktigt snabbt om man trycker av, men taktiken är upp till Johan att bestämma. Han behöver en piprensare och är allt väl efter detta lopp så har jag ett antal olika upplägg, men vi tar en start i taget. Det blir skor runt om och ett öppet huvudlag, säger Karlsson.
Jag nämner även 4 Xlnt Conways Class som enligt Lövgren känns klart uppåt i jobb och skulle favoriten av någon anledning komma bort är även han segeraktuell. Fyra streck på stora lappen, spik på 6 Starzinner på lilla.

EN KOMMANDE V75-VINNARE!
V5-2: 2 Diablo Sisu lät det bra på inför den senaste starten och han gjorde också en stark prestation fram till en andraplats. Äger gör Kari Lähdekorpi som än en gång har visat sin fingertoppskänsla när det gäller att hitta hästar som det går att plocka fram mer i…
– Han var ute så sent som i tisdags och gick ett kanonlopp från dåligt läge. Att det nu blir täta starter ska inte påverka honom negativt, snarare tvärtom och Kari Lähdekorpi är säkert extra nöjd med den matchningen…. Denna gång gäller ett klart bättre utgångsläge och vi planerar inte att göra några ändringar. Vi tror oss ha en häst som ska kunna duga på V75 senare i år och då ska det givetvis vara bra chans i ett lopp som detta, säger Peter H Sjöberg i stall Johan Untersteiner.
Jag ser det givet att spika, men för er som garderar nämner jag framförallt två hästar, 4 Edgy Look och 7 Platon Face.
– Edgy Look återkommer efter lite uppehåll. Han blev spänd och bråkig i de senaste starterna så han är kastrerad och åtgärdad under uppehållet. Hästen verkar lugnare nu och har jobbat 1.19/2100 meter på bra sätt och känns fräsch och fin. Han har varit snabb bakom bilen tidigare och är han bara lugn borde han kunna öppna bra. Det är dock risk att han behöver någon genomkörare för att hitta toppformen. Inga ändringar i utrustningen jämfört med tidigare, hälsar Håkan K.Persson.
– Platon Face känns fin i jobb och har gått 1.15/1600 meter som snabbast på rakbanan. Jag förväntar mig en bra insats och som vanligt blir det offensivt så fort tillfälle ges. Han går med vanliga skor bak, aluminiumskor fram och ett öppet huvudlag, säger Lutfi Kolgjini.
10 Poulter och 11 Wild Is The Wind är andra tänkbara bud men gällande den sistnämnde så ligger Sören Norberg mycket lågt då hans häst inte har startat på väldigt länge.

DET FINNS FRÅGETECKEN KRING SERENGETI!
V5-3: 7 Serengeti blir betrodd, men det finns ändå vissa frågetecken. Han har nämnligen vunnit sina lopp efter tätkänning och nu gäller dels ett snävt startspår, men även att han tvingas attackera bakifrån.
– Han har gjort det bra varje gång på slutet och jobbar på normalt, sägas bör att han inte är någon glänsare. Nu är det voltstart och spåret är inte optimalt och dessutom ska han attackera bakifrån, vilket han inte är van vid. Men jag både hoppas och tror att han ska klara det och vi fortsätter med skor runt om. Då det inte ser alltför tufft ut måste min häst ses med chans, säger Lars I Nilsson.
Som gunners-supporter ligger givetvis 12 Arsenal mig extra varmt om hjärtat och sett till den senaste prestationen verkar han vara på rätt väg för dagen.
– Han har tidigare haft svårt att gå felfritt men nu har han gjort fyra raka felfria starter i rad vilket är positivt. Senast var det bra krut i benen och hästen vann på ett bra sätt. Läget är inte det bästa men samtidigt borde det vara goda möjligheter att han går felfritt härifrån. I felfritt lopp duger han ganska bra i klassen, säger PU.
Joakim Lövgren ligger lågt med 2 Wodeyar, men han måste ändå räknas då han är den bäste på startvolten och kanske också att det kan bära av mot ledningen. 4 Cheeky Schack och 5 Dennis C.K. är två roliga outsiderbud med extra fördel den sistnämnde som TM fortsatt påtalar formen på. 9 Tommy Hill kom från Puro till Öhman, men visade absolut ingenting i den första starten. Det krävs mångt mycket mer för att vinna detta.

BLIR DET EN FULLTRÄFF AV ROONEY?
V5-4: 5 Rooney Face är mitt gicna drag i detta amatörlopp. Fredrik Forsberg var för ett tag sedan inna på banan och testade jänkarvagn och det blir på det sättet ikväll.
– Han fick ett tungt lopp senast och gjorde det bra. Han känns otroligt fin i jobb, nästan för pigg för sitt eget bästa men det innebär samtidigt att han är i form. Jag testade jänkarvagn i ett provlopp för ett tag sedan och då blev det galopp i den första varpå han skötte sig och vann från dödens i den andra. Han är lite osäker i starten och det är svårt att säga hur det går, men jag hoppas givetvis att han ska sköta sig. Vi kör med skor som på slutet och lång distans passar, säger Fredrik Forsberg.
7 Elsztain med skicklige Håkan B Johansson är ett annat tidigt segerbud i loppet.
– Han vann på Åby och gjorde det även bra under derbydagen och går framåt för varje lopp. Han är lite ängslig av sig och för varje lopp han får så känns det er säkert. Han är en av dem som ska räknas och det blir skor och ett öppet huvudlag igen, säger Lutfi Kolgjini.
3 Manne Doc avslutade klart positivt i sin senaste start och är tillsammans med 4 Je T’ Aime Pasteur, 10 Özil och 11 Dreamlover G.D. alla tidiga bud bakom.
– Özil vann i Halmstad senast och då med knapp marginal efter ett lopp i rygg på ledaren. Det fanns dock gott om krafter kvar i mål och med tidigare lucka hade segern blivit hur enkel som helst, jag hade bland annat norsken oryckt. Han hade jobbat på ett positivt sätt inför den starten varför jag hade prestationen på känn och han har faktiskt känts ännu bättre efteråt. Denna gång gäller lite tuffare motstånd, men får han sitt lopp i ryggar är han åter med i striden, säger Conny Lindblad.

ETT ÖPPET LOPP AVSLUTAR, GARDERA!
V5-5: 7 Fordaluvachocolate är snabb ut och trivs bäst med tätkänning.
– Han håller fin form och går bra lopp hela tiden. Han är snabb ut och då han trivs bäst med tätkänning är det läge att testa framåt. I ett öppet lopp måste han räknas tidigt, speciellt om det skulle bli spets. Inga ändringar, säger Lars I.
1 Floyd Fortuna är ett annat tidigt segerbud.
– Han håller ganska fin form och är med andra ord betydligt bättre än vad man kan utläsa av resultatraden. Han är snabb ut och den korta distansen är passande och från ett bra läge lär det bli laddning för att om möjligt svara upp innerspåret. Skulle detta lyckas ökar segerchansen avsevärt och jag skulle nog strecka honom om jag hade spelat V5. Inga ändringar är aktuella utan vi kör med skor runt om igen, säger Markus Waldmüller i stall Conrad Lugauer.
5 Surprise Power var först i mål senast, men blev nerflyttad som trea. Han har tidigare visat sig kunna öppna snabbt och Johnny Takter upp i sulkyn är ett jätteplus. Noterbart är att Joakim Lövgren ligger lågt med 8 Devs Daffodil som han siktar med mot Breeders Crown och att 10 Canappealformore bryter en del och inte trivs med att attackera bakifrån. Båda åker dock med på lappen och summa summarum gäller detta samtliga.

STORA V5-förslaget, 1680 rader/kronor
V5-1: 1-3-4-6
V5-2: 2 Diablo Sisu
V5-3: 2-4-5-7-9-10-12
V5-4: 3-4-5-7-10-11
V5-5: Alla startande

LILLA V5-förslaget, 420 rader/kronor
V5-1: 6 Starzinner
V5-2: 2 Diablo Sisu
V5-3: 2-4-5-7-9-10-12
V5-4: 3-4-5-7-10-11
V5-5: Alla startande

LYCKA TILL!
ANDERS NILSSON

Nedan bilder från lördagens breddagstävlingar:

Hey Joe / Kevin Oscarsson
Tränare: Johan Lejon
Hey Joe / Kevin Oscarsson
Tränare: Johan Lejon

Forrest Hornline / Niklas Lindblad
Juicy Lucy / Timo Nyman
Christer Wiktorsson
Quattro Khan / Markus Niklasson
Tränare: Jörgen S Wallin
Sincerely Face / Roger Malmqvist
Dyolo In / Tova Bengtsson
Träanre: Magnus Dahlén
Twigs Briard / Peter H Sjöberg
Tränare: Johan Untersteiner
Forrest Hornline / Niklas Lindblad
Försnack
Anders Nilsson