tis 13 mar 2018

V4

 • Spelformer:
 • Lunch Dubbel,
 • V4,
 • Trio,
 • Tvilling,
 • Vinnare,
 • Plats

V4

 • Spelformer:
 • Lunch Dubbel,
 • V4,
 • Trio,
 • Tvilling,
 • Vinnare,
 • Plats
Försnack

Tips och intervjuer inför tisdagens lunchtävlingar!

Som vanligt kommer vi att servera intervjuer från stalbacken via vår Facebook/Twitter-sida, men dessa sänds givetvis även i vår intern-tv under tävlingsdagen. Vad som också är som vanligt är vår fortlöpande värmningsinformation här på hemsidan. Gör som många andra - häng med Jägersro där det händer! :-)

KAN FÖRSTA BIKE GE EFFEKT?
V4-1: Såväl 6 Am I Wrong som 7 Elof Palema är snabba från start och extra intressant information går att finna om den förstnämnde…
– Hon har fått dålig utdelning när hon startat i V75 på slutet, men känns fortsatt fin i jobb varför formen ska vara intakt. Det har ju handlat om skor på slutet, men nu är tanken att köra barfota runt om och dessutom spänner jag för en jänkarvagn för första gången. Jag tror aldrig att vi har bommat ledningen på Jägersro och kommer vi dit, vilket jag räknar med, så är det inte aktuellt att släppa, säger Tommy Karlstedt.
Men även 7 Elof Palema låter det bra på.
– Till att börja med är den invändiga strykningen positiv och än bättre då det var en tuff konkurrent. Min häst har gjort jättebra lopp på slutet, i alla fall om man bortser från senast. Då var han lite ofräsch och har blivit behandlad efter det. Jag har inte kört något snabbare, men han känns fin i sandbanan och i lördagens finslipande jobb var han väldigt alert. Han är snabb ut och jag har svårt att se någon kunna svara upp. Troligtvis blir det skor runt om igen, i alla fall fram, skulle banan bli riktigt fin är det möjligt att vi rycker bakskorna. Han har gått med ett öppet huvudlag varje gång hos mig, men jag funderar lite på att sätta på ett norskt denna gång. Jag är förhoppningsfull och tror på bra chans, säger Henrik Anderberg.
Jag har varit i kontakt med såväl Fredrik Pedersen om 4 Spring Moon som Håkan K Persson om 9 Tadpole och båda streckas (se intervjuer längst ner på sidan). 5 Champion Melon låg länge bak i kön senast, men avslutningen var stark och denna gång förstärker dessutom Johnny Takter. Jag streckar även 2 Against All Odds som håller fin form, men frågan är var han hamnar från ett innerspår. Senast han hade detta läge blev han över och fick tredje invändigt. 3 Vilavaldi är ingen stjärna, men läget är bra och kusken håller knallform.

INLEDNINGEN KAN KOMMA ATT AVGÖRA…MYCKET!
V4-2: Tyvärr ingen kontakt med Sören Norberg om 1 Gaya Di Quattro som senast startgalopperade och dessförinnan fanns krafter kvar som fastlåst. Senast hon hade spår ett blev det ledning, men det var med knapp marginal och jag är inne på att utvändige 2 Red River Broline blir svår att svara upp.
– Hon kändes bra i sin comeback enligt Roger och har jobbat på ännu bättre efter det. Min häst är rapp från start och siktet är inställt mot ledningen för att sedan förhoppningsvis kunna stanna där hela vägen, säger Jenny Andersson.
3 Completely Perfect då?
– Håller okej form, men känns inte het utan jagar pengar i första hand.
Tidiga bud är även 9 Arapaho Ghostdance och 11 Mooney, men jag fyller på med några till. 8 Enjoy Ginco är klart bäst barfota runt om och så blir det denna gång. 6 Colour Of Love har varit ute i lite tuffare gäng än detta på slutet medan även 4 Smevikens Madonna åker med på lappen, detta trots att Karlstedt ligger lite lågt. Ett sent tillägg blir även 5 Olivia Cheri som jag pratade med CE med under morgonen. Jag tyckte hon var klen senast, men enligt CE vill hon ha bättre tempo hela vägen. Hästen är snabb ut och ska laddas, dessutom gäller barfota runt om idag!

JUST WAIT AND SEE ÄR ETT SPIKFÖRSLAG!
V4-3: 5 Kung Edward är åter efter en tävlingsvila och jag såg honom i ett finslipande banjobb inne på Jägersro i torsdags.
– Han är alltid lite flegmatisk när han går själv, men kändes i alla fall stark och rejäl då. Jag körde 1.17/2000 meter och sett till hur han agerade så förväntar jag mig en bra insats direkt. Han kommer att tävla barfota runt om direkt då han löper ut bättre med den balansen och då värsta hotet finns utvändigt (Just Wait And See) så måste jag nog ha lite förhoppningar direkt, säger Nicklas Dyrberg.
Jag säger ändå fördel just 8 Just Wait And See som jag lyfte upp redan näst senast då han såg väldigt tilltalande ut i värmningen.
– Det är en jättefin häst som jag håller högt. För tre starter sedan hade han problem med halsen och blev opererad för det. Var sedan tillbaka näst senast och efter en fin värmning vann han på ett bra sätt. Han gjorde det även bra senast som tvåa på Solvalla och med dessa lopp i kroppen verkar det som om formen bara blir bättre och bättre. Det är alltid svårt med spår åtta, men få hästar är ett plus och min tål ju dessutom att göra en del på egen hand. Vi kör med skor som vanligt, men eventuellt blir det jänkarvgan som för tre starter sedan. Det är hittills enda gången, men då var han ju som sagt nedsatt av en halsinfektion, säger Håkan K.
7 Dizzy River har varit ute i en del tuffa gäng och skaffat hårdhet och streckas liksom 1 Legend Brodde som gör debut i ny regi Lars Brindeborg.
– Legend Brodde har jobbat 1.17/1600 meter som snabbast. Känns fin och har dessutom ett bra läge. Tar väl ledningen initialt, men sen är det upp till kusken att bestämma. Jag har respekt för framförallt Just Wait And See, men tycker nog ändå att min häst ska kunna vara med en bit fram. Tidigare har han tydligen mestadels gått med helstängt, men nu blir det ett norskt, säger Lars Brindeborg.
Jag låser på dessa fyra, men även Lövgren-duon 3 Croquet Rose och 6 Sandsjöns Ravenue är tänkbara och då med fördel den förstnämnde.

SPETS OCH SLUT PÅ NEW POWERBALL?
V4-4: 1 New Powerball har ett intressant läge.
– Han har varit för pigg på slutet och därav att det blivit en del galopper. Nu har han inte startat på några veckor varför det fortfarande kan finnas en del kraft i honom, men någon galopprisk ska det ändå inte vara. Han är naturligt startsnabb och även om det inte blir ledning så bör han kunna hamna vettigt till. Vi gör inga ändringar och jag ser honom som en typisk outsider, säger Jeanette Olofsson.
Loppets mest kapabla häst är säkert 6 Quite A Soldier, men fem galopper på sex starter gör givetvis att man drar öronen åt sig. Tyvärr ännu ingen kontakt med stallet, men jag hoppas kunna återkomma med mer information från stallbacken under förmiddagen.
2 Just Invincible är snabb ut, men får svårt att ta sig förbi 1 New Powerball och sedan vill det till lite tur. 3 Eldorado Mearas har inte imponerat på mig, men jag skulle tro att det finns fler växlar att lägga i. När jag pratade med Tomas Malmqvist höll han 4 Upcoming Artist som den klart hetaste chansen av hans två hästar i loppet.
Man kan även tänka på 10 Maverick Dream som galopperade under attack i sista sväng senast, ställde sig och slutade tvåa. Då var det Kim Eriksson, men nu kör Niklas själv och utan att förringa honom så är det ju inget plus. Får han till styrningen finns dock chansen, men jag vill nog se hästen vinna innan jag köper det.

STORA V4-förslaget, 1120 rader/2240 kronor
V4-1: 2-3-4-5-6-7-9
V4-2: 1-2-4-5-6-8-9-11
V4-3: 1-5-7-8
V4-4:1-2-3-4-6

🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

LILLA V4-förslaget, 280 rader/560 kronor
V4-1: 2-3-4-5-6-7-9
V4-2: 1-2-4-5-6-8-9-11
V4-3: 8 Just Wait And See
V4-4:1-2-3-4-6

🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

NEDAN GÅR DET ATT FINNA ETT SAMLAT INTERVJU-SNACK, MYCKET NÖJE!
Henrik Anderberg selar ut 7 Elof Palema i V4-inledningen och han låter smått optimistisk.
– Till att börja med är den invändiga strykningen positiv och än bättre då det var en tuff konkurrent. Min häst har gjort jättebra lopp på slutet, i alla fall om man bortser från senast. Då var han lite ofräsch och har blivit behandlad efter det. Jag har inte kört något snabbare, men han känns fin i sandbanan och i lördagens finslipande jobb var han väldigt alert. Han är snabb ut och jag har svårt att se någon kunna svara upp. Troligtvis blir det skor runt om igen, i alla fall fram, skulle banan bli riktigt fin är det möjligt att vi rycker bakskorna. Han har gått med ett öppet huvudlag varje gång hos mig, men jag funderar lite på att sätta på ett norskt denna gång. Jag är förhoppningsfull och tror på bra chans, säger Henrik Anderberg.

Halmstads Tommy Karlstedt gör resan till Jägersro med tre hästar, vilka alla startar inom V4-spelet.
– 6 Am I Wrong (V4-1) har fått dålig utdelning när hon startat i V75 på slutet, men hon känns fortsatt fin i jobb varför formen ska vara intakt. Det har ju handlat om skor på slutet, men nu är tanken att köra barfota runt om och dessutom spänner jag för en jänkarvagn för första gången. Jag tror aldrig att vi har bommat ledningen på Jägersro och kommer vi dit, vilket jag räknar med, så är det inte aktuellt att släppa, säger Tommy Karlstedt.
– 4 Smevikens Madonna (V4-2) hade varit ifrån inför senast då det dessutom blev tidig galopp. Det saknas fortfarande tempo, men läget är passande och distansen den rätta. Vi rycker skorna denna gång och detta är den av mina som ska ses med bäst chans, men det blir nog ändå svårt att vinna.
– 10 High Above (V4-2) visar väl inte direkt något extra för dagen. Jag siktar mot ett invändigt lopp för att sedan ta vad som bjuds. Det blir barfota runt om och kan vi få med oss en slant vore det bra, avslutar Tommy Karlstedt.

Håkan K Persson skickar ner två hästar från Halmstad och tar hjälp av årets kusk från 2017, Christoffer Eriksson.
– 9 Tadpole (V4-1) gjorde det bra som tvåa senast. Galopperade förvisso efter mål och är behandlad efteråt. Känns väldigt fin i jobb och blir det bara lite körning så kommer han in i loppet till slut. Han har gått med skor på slutet, men nu är tanken att rycka framskorna, säger Håkan K Persson.
– 8 Just Wait And See (V4-3) är en jättefin häst som jag håller högt. För tre starter sedan hade han problem med halsen och blev opererad för det. Var sedan tillbaka näst senast och efter en fin värmning vann han på ett bra sätt. Han gjorde det även bra senast som tvåa på Solvalla och med dessa lopp i kroppen verkar det som om formen bara blir bättre och bättre. Det är alltid svårt med spår åtta, men få hästar är ett plus och min tål ju dessutom att göra en del på egen hand. Vi kör med skor som vanligt, men eventuellt blir det jänkarvgan som för tre starter sedan. Det är hittills enda gången, men då var han ju som sagt nedsatt av en halsinfektion, avslutar Håkan K Persson.

Joakim Lövgren har fyra hästar till start inom V4 och stallets försteman Fredrik Pedersen uttalar sig om möjligheterna.
– 4 Spring Moon (V4-1) har bättre form än raden, det har bara häxat för henne på slutet. Hon jobbar bra, vi väntar på att det ska lossna och nu rycker vi framskorna, säger Fredrik Pedersen.
– 11 Mooney (V4-2) är inte så tokig i grunden, men har haft svårt att gå felfritt då han har platsproblem. Blir loppet kört i jämn och hög fart vore det en fördel och då ska han nog inte vara helt borta. Skor runt om som på slutet.
– 3 Croquet Rose (V4-3) håller fortsatt fin form, hon tävlar jämnt och bra utan att få sätta nosen först. Känns jättefin i jobb, men kanske att det är ett platsbud i första hand. Tanken är att köra barfota runt om.
– 6 Sandsjöns Revenue (V4-3) har haft problem med en hov och varit borta länge. Har bara fått ett sulkyjobb varför det kan fattas en bit till formen. Är annars jämn och habil, men att det ska räcka hela vägen fram till seger har jag svårt att se. Barfota fram, avslutar Fredrik Pedersen.

Lars Brindeborg kommenterar sitt nyförvärv  1 Legend Brodde (V4-4).
– Jag har haft honom i en månad och han har jobbat 1.17/1600 meter som snabbast. Känns fin och har dessutom ett bra läge. Tar väl ledningen initialt, men sen är det upp till kusken att bestämma. Jag har respekt för framförallt Just Wait And See, men tycker nog ändå att min häst ska kunna vara med en bit fram. Tidigare har han tydligen mestadels gått med helstängt, men nu blir det ett norskt, säger Lars Brindeborg.

Jeanette Olofsson tvingades stryka New Future för sårskada och därmed gäller endast 1 New Powerball (V4-4) ut från stallet denna lunch.
– Han har varit för pigg på slutet och därav att det blivit en del galopper. Nu har han inte startat på några veckor varför det fortfarande kan finnas en del kraft i honom, men någon galopprisk ska det ändå inte vara. Han är naturligt startsnabb och även om det inte blir ledning så bör han kunna hamna vettigt till. Vi gör inga ändringar och jag ser honom som en typisk outsider, säger Jeanette Olofsson.

Nicklas Dyrberg årsdebuterar 5 Kung Edward i V4-3.
– Han är alltid lite flegmatisk när han går själv, men kändes i alla fall stark och rejäl i ett banjobb i förra veckan. Jag körde 1.17/2000 meter och sett till hur han agerade så förväntar jag mig en bra insats direkt. Han kommer att tävla barfota runt om direkt då han löper ut bättre med den balansen och då värsta hotet finns utvändigt (Just Wait And See) får Roger försöka ha det så loppet igenom, säger Nicklas Dyrberg.

Försnack
Anders Nilsson