Vilken lördag för Jägersrotränarna när Kalmar körde V75. Fem V75-segrar tog Jägersrotränarna tog med sig hem – en dubbel till Marc Elias i tre vinster, dessutom Johan Lejon, Thomas Uhrberg och Lars I Nilsson.

Marc Elias får ta ett stort ansvar nu när pappa Conrad Lugauer är skadad, och han har verkligen vuxit i kostymen. På lördagen tog han två av de fem Jägersrotriumferna och avslutade sedan med ännu en efter V75.

Gareth Boko gjorde sin andra start efter sju månaders skadefrånvaro och vann andra raka. Efter comebackseger på Färjestad handlade nu om Gulddivisionen i Kalmar. Från dödens!
– Det fanns bara utvändigt ledaren som position för oss. Själv trodde jag att det skulle bli svårt mot Stepping Spaceboy som var en av favoriterna, sa Marc Elias.
Men Gareth Boko såg helt lysande ut och när Marc satte press på ledaren blev det galopp på upploppet. Peter Untersteiner med Olle Rols från Mats Rånlund var mycket betrodd efter fin värmning och utmanade på upploppet från andra utvändigt. Olle Rols var bra, men det var bara så, att Gareth Boko var bättre.
– Att han skulle vara klar för Guld redan trodde jag väl inte när han kom tillbaka, men han är mentalt en riktig krigare och har tävlat sedan han var unghäst. Vi får se hur han tar det här, men det är väl inte omöjligt att vi hittar fler gulddivisioner framöver, sa Marc Elias om sjuårige ATG-niooddsaren Gareth Boko, uppfödd och ägd av Boko Stables i Holland som får 110.000 kronor för vinsten på 1.13,2/2140a

Gareth Boko blev andra raka V75-vinsten för Marc Elias. Han hade dessförinnan till seger lotsat favoritspelade (ATG 2,19) Il Duce Boko med samma uppfödare men ägd av JimMit AB m fl. Spets efter 450 och sedan var det lugnt för den karismatiske och sköne femåringen som också tog hem 110.000 kronor.
– Han var fint i handen och det kom ingen som satte press. Jag bara åkte med och han gick undan på lätta ben, sa Marc Elias.
– Jag är jätteglad, det finns inget roligare än att vinna. Det vill jag alltid och jag får ju också köra väldigt fina hästar nu! Man får försöka göra det så bra som möjligt för både ägare och tränare.
Han tar verkligen vara på sina chanser, Marc, och enligt Facebook, som man dock inte kan lita på, fyllde han 24 den här dagen?!

Sunday Sonata inledde V75 i ett försök till Diamantstoet, tog sin andra raka seger i år och båda på V75. Det femåriga stoets fjärde triumf i tolfte starten. Formkusken – det har han varit länge! – Carl-Johan Jepson för första gången i vagnen och från tillägg hittade han tredje utvändigt.
– Fick ryggar att gå fram till upploppet och när jag vred på kändes det att vi skulle vinna. Hon bet i bra och Johan Lejon har gjort ett fint jobb med hästen. Hon var löpglad med ett fint steg, tyckte Carl-Johan Jepson.
Johan Lejon bröstar inte direkt upp sig.
– Jag ser inte så mycket av loppen. Jag är överraskad med tanke på hur hon är hemma. Men vi har hjälp av bra kuskar, sa Johan Lejon om femåriga Sunday Sonata som ägs av Björn Gulbransen i Norge som också kan ta emot 110.000 kronor.

Thomas Uhrberg blev omgångens skrällkusk när han liksom Sunday Sonata vann ett försök till Diamantstoet. Åttaåriga Quiz Töll serverades ett alltigenom perfekt lopp av Thomas. Från bakspår hittade han fram i tredje utvändigt. Satt sedan kvar när det kördes bakifrån sista bortre långsidan. När sedan Vikens Fingerprint galopperade för Henriette Larsen utvändigt när man svängde in på upploppet kom luckan och ute i spåren spurtade Quiz Töll till säker seger.
– Jag inte jätteöverraskad med tanke på hur hon tränat. Jag har också ändrat lite på skoningen och när Henriette galopperade blev allt perfekt, sa Thomas Uhrberg.
Quiz Töll har hunnit bli åtta år, var en av de s k rikshästar som såldes till stora konsortier för många år sen, berättar Thomas som också har del i ägarstallet som har runt 200 delägare!
– Det är meningen att hon ska bli mamma till våren, möjligen blir någon start till.
Quiz Töll har sprungit in 918.000 kronor. Kanske hinner hon bli miljonärska innan hon blir mamma?!

Den femte Jägersrovinnaren var Franklin Face från Lars I Nilsson. Erik Adielsson körde femåringen som han förde till spets och efter ett intensivt upplopp krigade man till segern före attackerande favoriten Man At Work i dödens. En glad sjuoddsare för ATG-spelarna. Och kanske för ägaren Anders Ström i Stall Courant som annars också fick 110.000 kronor. Segertiden 1.11,2/1640a och ATG-oddset 7,39.
– Det här var välförtjänt! Det har varit en del strul och otur med hästen. Men jag hade faktiskt lite feeling för honom efter förra starten. Nu innerspår och 1640, Lars I och jag var ganska överens om att chansen borde vara bra, sa Erik Adielsson efter sin andra seger på den bana där han för så där en 25 år sedan tog några championat!

Det kördes som vanligt ett evakueringslopp med 30.000 till segraren efter V75 och här kom så tredje segern för Marc Elias. Campo Bahias helsyster fyraåriga American Hill har inte precis övertygat om sitt fina släktskap i sina tidigare fyra starter, men nu visade hon lite av vad hon kan. Vid ingången till sista sväng gjorde Marc Elias slag i saken och körde till spets, försvann sedan till lätt seger på 1.15,5/2160 med 2,26 till ATG-spelarna.
– Hon har haft en tung början på sin karriär men i dag visade hon lite av vad hon kan. Man får vara vaksam på henne så det inte blir galopp. Hon är snabb och har styrka men är fortfarande oslipad, menade Marc Elias om American Hill som är uppfödd och ägs av pappa tränaren Conrad Lugauer.

Text: PETER KASTENSSON
Foto: MIKAEL ROSENQVIST/MiRo Media