Johnny Takter är tillbaka! I lördags körde han två lopp på Jägersro efter sin timeout och vann med Livi Lady. På onsdagen var det dags för V86-vinst på Åby med flera fina Jägersroframgångar.

Johnny körde Run Ceasar Run för Ola Samuelsson med ett besvärligt tionde startspår bakom bilen över sprinterdistans. Det löste Johnny med känsla och timing.
– Man får inte tänka på något dåligt startspår. De gäller i stället att försöka lösa det och göra det bästa möjliga av situationen, sa Johnny som inte visar något tecken på ringrost efter den långa frånvaron. Nej, jag känner inte någon ringrost. Jag har förberett mig bra och känner mig vältränad.

– Jag hoppas och tror inte jag blivit sämre av min vila från att köra lopp. Jag vill fortsätta att köra bra hästar men helst på banor som Åby och Jägersro så att det inte blir så många resor. Den här hästen svarade för en mycket stark prestation och det blev också helt perfekt, tyckte en leende och till synes välmående Johnny Takter om Run Ceasar Run som ägs av Pallexperten i Malmö och Bo Lindeberg, vann på 1.10,9/1640a spelad till 13,57 på ATG – segerpremie 70.000 kr.
…och på Jägersro har Johnny fullt upp vid torsdagens lunchtrav, kör sju lopp.

Högättade Kennedy (Joe Face-Lisa America) var tidigt en s k snackhäst och kanske nu börjar infria förväntningarna. På onsdagen visade Adrian Kolgjini upp fyraåringen som man vill se honom. Adrian vred ut efter 800 meter från tredje utvändigt och satt i ledningen 1500 före mål. Sedan var det en promenad i parken för Kennedy som ägs av Lutfi Kolgjini och Stall Courant.
– Halvfart bara, kommenterade Adrian Kolgjini om hästen som givit både honom och pappa Ludde ett och annat grått hår.

– Allting ska falla på plats och huvudet ska också hänga med. Det börjar komma nu och han gör det så lätt när han vill.  Det ska kunna gå att vrida ut honom i banan och när jag bestämde mig för att köra efter 800 skötte han det fint. Han går fortfarande med mycket vikt, men Derbyt i september bör komma lämpligt!
Sa Adrian Kolgjini efter väl genomförd styrning till vinsten på 1.14,9/2640a och ATG-oddset 3,49 värt 70.000 för Courant och Ludde. Dubbelt Jägersro då Johan Anderbergs Leopardi avslutade starkt för Jörgen Sjunnesson.

Adrian Kolgjini hade då redan visat upp treåriga Sashay My Way för andra gången i år på tävlingsbanan. Andra starten och andra segern, den tredje i femte starten.
– Hon har papperna i ordning och är köpt av pappa för att bli fölmärr när hon tävlat färdig, berättade Adrian Kolgjini om det USA-födda stoet efter Muscle Massive-Fancy e. Conway Hall.
Sashay My Way startade från 20-volten före V86 på Åby och fick en lugn resa fram till tredje-andra utvändigt. Uppe utvändigt ledaren i sista sväng och kopplade säkert segergreppet på upploppet, 1.16,7/2160 till ATG-oddset 5,07.
– Hon är stark, snabb och rejäl och vi matchar henne mot Treåringseliten på Solvalla Elitloppshelgen. Så får vi se om hon utvecklas, vi brukar inre tävla med stona äldre än fyra år om dom inte är i eliten, sa Adrian efter vinsten värd 60.000 kr för pappa Ludde.

Andra raka i årets andra start handlade det även för fyraårige Djali Boko-sonen Ferrari Sisu från Conrad Lugauer. Marc Elias satt i vagnen och han körde resolut till dödens 1500 före mål. Ferrari Silas fick göra sitt eget lopp utan störningar och höll sig därmed också i trav hela biten. Växlade säkert med ett huvud ner ledande Quick Vald från Christoffer Eriksson med Thomas Uhrberg i sulkyn. Tre gånger Jägersro då Kim Eriksson tog tredjeplatsen med Tomas Malmqvists Zohar Font. Ferrari Silas vann på 1.14,4/2140a till ATG-oddset 8,75.
– Jag är väldigt nöjd med honom. Möjligen kommer kvalen till Kungapokalen lite tidigt men vi ska försöka matcha honom till Derbyt, så kan jag också få en häst att köra där, sa Marc Elias under instämmande från ägaren Jerry Bengtsson från Växjö – att Conrad Lugauer kör Campo Bahia där är knappast någon vild gissning.
Om den hästen också kommer det…

I ett lärlings- och ungdomslopp före V86 blev det också tredubbelt Jägersro. Här tog Felicia Molin med O.M.Escobar från Thomas Uhrberg årets första seger sedan hon från sargen hittat ut och började jaga ledande favoriten The Real Face och Dante Kolgjini. Före sig hade Felicia även Love Explosion H.C. med Francois Simon från Christoffer Eriksson. O.M. Escobar hade bästa farten av de tre till slut och vann säkert på 1.17,1/2140a till oddset 10,54 på ATG.
O.M. Escobar tog sin andra seger i år till Stall Cama och har nu tjänat 98.000 kr i år. Inte illa för en häst som ägaren enligt vad Felicia Molin berättade köpte för 5.000 kr på Blocket!

Text: PETER KASTENSSON
Foto: MALIN ALBINSSON