Stallchefen Joakim Löfgren åkte på skidsemester och gav chansen till en ur personalen, vilket slutade med succé. 39-årige lärlingen Bernardo Grasso blev hundraprocentig i V86 på Åby – han tog en dubbel med stallets Illuminati och Marjons Ivory.
– Jag visste att jag skulle få köra två bra hästar och kände mig ganska självsäker, sa Grasso. 

Bernardo Grasso började jobba hos Joakim Lövgren på Jägersro under 2015. I onsdags ställdes han i hetluften av sin chef på Åbytravet, dit stallet hade anmält två hästar. Bernardo är en rutinerad herre som kört många lopp, bland annat i Italien, och nu
tog chansen då han fick den. Dessutom dubbelt upp.

Efter dubbelsegern med kvällens största favorit Illuminati och outsidern Marjons Ivory var Bernardo Grasso lugnet själv när han klev in i vinnarcirkeln.
– Det var två bra hästar jag skulle få köra så jag kände mig lugn. Jag vill tacka Joakim och ägarna för att jag fick den här chansen, sa Grasso.

Onsdagens V86-giv på Solvalla och Åby innehöll tre verkliga storfavoriter. Den första och den största startade redan i den första V86-avdelningen på Åby. Ett lopp över 3140 meter där Bernardo Grasso satt bakom starke Illuminati, spelad på tokiga 70 procent (!) på V86.
Loppet kördes över 3140 meter med autostart och efter en lugn start körde Bernardo Grasso till och övertog ledningen 1700 meter från mål.
– Hästen har mycket hög potential men tar i för mycket bakom bilen så jag fick hålla honom lugn. Robert Bergh drog ner tempot så mycket framme i ledningen och gav mig inget val annat än att jag måste köra fram och försöka överta. Jag körde bara sista 200 meterna för att vara säker på att hålla hästen i rygg ifrån mig, sa Grasso.
Tord Olsson i Asmundtorp är ägaren till Illuminati och fick 70.000 kr för vinsten på 1.17,7/3140a. Den som spelat på ATG fick oddset 1,30.
Hästen förmodas ta sig an styrkeprovet Harper Hanovers lopp i maj, vi får se!

Höjde insatsen med Marjons Ivory

Som att inte segern med Illuminati vore nog segrade Bernardo Grasso även med Marjons Ivory under onsdagens v86. Grasso tog ledningen och släppte med det femåriga stoet. 700 meter från mål valde han att plocka ut stoet utvändigt och köra på hästens styrka.
Segern kom på målfoto mot Modern Love och Thomas Dahlborg som avslutade bra.
– Det är en riktigt bra häst som svarat för två bra lopp på raken och var bra i dag också, kommenterade segerkusken.
Marjons Ivory ägs av J G Byggservice AB i Huddinge som också fick 70.000 kr i segerpremie. Vinsten togs på 1.16,0(2640a till ATG-oddset 6,53.

Tränaren Joakim Lövgren kör lopp igen i V75 på hemmabanan på lördag.

Text: MIKAEL WIKNER Kanal 75 och PETER KASTENSSON
Foto. MALIN ALBINSON/TR Bild