Det här var Lutfi Kolgjinis dag på Jägersro. Fjärde dagssegern till stallet, den andra på V75 sent på lördagen när han satte Rajesh Face.

– Han fick rätt trist lopp i Paris innan han gick hem. Man vet ju inte hur dom tar det, men den här klarar det, sa Kolgjini.
Helt felfri var inte Rajesh Face i sin comeback. Faktiskt slog han på en galopp efter 150 när Ludde satsade framåt efter start men Kolgjini fick ”fångat upp” honom snyggt och han kunde fortsätta fram och ta spets 1 450 före mål.
– Första 400 var lite rörigt med positionerna. Underbart att komma ut med hästar som Dante och Rajesh i dag, det känna att hästarna vill tävla och det bevisar att man gjortt något rätt, sa Kolgjini.

– Nu blir det nog Nordamerika till hösten, det finns bl a fint lopp i Toronto. Men vi får se, nu skall vi kolla upp hur han tagit årsdebuten.
Det var här det skulle bli en duell mellan Olle Rols med sex raka på V75 och årsdebuterande Rajesh Face. Någon sådan kamp blev det aldrig.
Peter Ingves hade stora problem att ta sig ut från sitt innerspår och sedan tog han sig fram till dödens på Rajesh Face varvet kvar. Den taktiken var inte helt lyckosam. Olle Rols var tidigt slagen och kom nu femma, inte alls dålig. Master Crowe och Johnny Takter tvåa från ryggen på Rajesh Face före Springover och Peter Untersteiner, som hade lite kubbning med Olle Rols om spåret efter start.

Rajesh Face ägs av Tn Projekt AB & Falkbolagen AB.

Text: PETER KASTENSSON

Foto: Mikael Rosenquist