Peter Ingves hade en fin lördag på Jägersro. Förutom en V75-seger vann han två på V4 inför V75.

Conrad Lugauer satte sig i första loppet och V4-1 lugn i dödens 1500 före mål med storfavoriten Harran Boko på New Powerball och Johnny Takter. Conni gjorde inga större ansatser att ta över men när Takters häst galopperade – till synes slagen – vid ingången till upploppet fick Harran Boko en enkel hemväg till överlägsen seger. Tredje raka för den här treåriga sonen till Maharajah som ägs av JimMit AB m fl.

– Han har lätt för sig och jag tror vi hade plockat ner Johnnys häst som var hur bra som helst och jag var faktiskt lite orolig ett tag på sista långsidan. Vi har sett tidigare att Harran Boko har bra kapacitet och nu har han växt mentalt också, sa Conrad Lugauer som vann före Ego Mearas med Christoffer Eriksson och Sarracenia P.R. med Sven Dyhrberg.

Favoriten gjorde sitt även i V4-2. Peter Untersteiner försvarade innerspåret till spets med Global Upper Style och fick bestämma i 16-fart. Joakim Lövgren provade att pressa till med Madam Hill i dödens men lyckades inte ta ner favoriten. Global Upper Styde gick ifrån till överlägsen vinst före Henna och Svend Dyhrberg som kom fram mellan hästar och Kiss My Lips H.C. med Christoffer Eriksson som fick avsluta i tredje spår från sista långsidan.
– Hon har varit sen i kroppen och utvecklingen. Men hon har börjat bygga på sig under hösten och vintern och växa in i sin kropp. Hon axade fint från start och det här lovar gott, sa Peter Untersteiner efter treåringens fjärde seger i år.

Liten överraskning i V4-3 där niooddsaren Coolkindacrazed som tränas av Galmstads Riccardo Bianchi och Peter Ingves trots dödens plockade ner favoriten Lipari och Joakim Lövgren som hade en del problem med att få travet att stämma, trots att han fick ett par boots på framfötterna före start.
– Han fick ju dödens men det var  inget hårt tempo så jag var inte så orolig, det är mycket fin häst, sa Bianchi.
– Jag tänkte att jag kanske kunde vara tvåa och trodde att det nog var lite lättare i andra spår än på innerspåret. Lövgrens häst hade kanske inte sin bästa dag men det hade min häst, sa Peter Ingves.
Lipari höll till andraplatsen före Urbino och Henriette Larsen från dennes rygg.

Peter Ingves igen, nu med en oddsare i form av Yankee Sensation från Mats Rånlund.Släppte spets till favoriten Udessa Degli Dei och Christoffer Eriksson. Som fick bestämma men inte klarade den dryga distansen i sitt första försök. Hissade nödflagg ingången sista sväng och då hade Ingves tagit sig ut och förbi.
– Mycket bra nu med 100.000 i förstapris. Har haft konstiga problem med muskler i rygg och bog men nu var det bra. Mycket fin härstamning, sa tränaren Mats Rånlund om 25-oddsaren Yankee Sensation som han själv äger.
– Det har varit mycket problem i hästen. Hade ett tag tänkt att köra i ledningen men jag hade en för snabb häst utvändigt. Nu blev det rätt och vi hade tur att komma ut också. Det var mycket bra gjort av honom det här, tyckte Peter Ingves som fastställde V4-utdelningen till 1.440 kronor.

Danske Christian Lindhardt avslutade lördagen med sin andra tränarseger till sin tyska rörelse och Stuteri Lasbeck. Jan Hansen körde Litana och satt tidigt i spets. Gick sedan ohotad före Sbasevar AS med Alexandre Dessartre och Designlight körd av Clara Jonason.
– Verkligen lätt. hästen har gjort det bra i Tyskland. Lite svår att sätta in här, men hon var som en bil, sa Jan Hansen.Loppen sponsrades av Returhuset, Folkspel, Colorama Staffanstorp, Bege Plattform & Ställning  AB, NFM Flytgolv och Securitas.

Text: PETER KASTENSSON

Foto: Mikael Rosenquist