Uza Josselyn fick på söndagen en inbjudan till Sofiero Presenterar Hugo Åbergs Memorial den 30 juli sedan hon tillsammans med Erik Adielsson vunnit Årjängs Stora Sprinterlopp.

Jägersros sportchef Mats Ahlkvist och VD Kent Ölander fanns i vinnarcirkeln för att lämna över inbjudan. Åttaåriga Uza Josselyn är danskfödd men stationerad i Schweiz och befinner sig i Sverige under två månader, tränas av René Aebischer.

Uza Josselyn trivdes fint på Årjängsbanan som fick massor av regn när himlens portar öppnade sig före loppet. Hon travade 1.09,3 och var oerhört imponerande och kretsen kring stoet gav klart besked att man gärna kommer till Jägersro om hästen tagit loppet på rätt sätt. Absolut en attraktion!
Nadal Broline avslutade också starkt till andraplatsen för Björn Goop medan Jägersros Dante Boko inte alls trivdes med vädret och banan ”och han är också lite för tjock, lever livets glada dagar”, meddelade Adrian Kolgjini.
En Jägersrovist före V75 blev det i Årjäng. Lugauerstallets Ivana Boko och Marc Elias övertog spets efter 400 och höll sedan enkelt hela vägen hem.
– Jag har faktiskt vunnit en gång tidigare i Årjäng när jag jobbade för Björn Goop en tid. Ivana Boko ville jag till spets med för att hålla ett bra tempo. Fick en liten tryckare av Magnus Jakobsson med Equi Brodda men han gav sig ganska snabbt och det var lugnt, sa Marc Elias.
Ivana Boko tog årets 86e seger till Conrad Lugauers stall som har en segerprocent på 32! Vann på 1.14,9/2140 till ATG-oddset 2,56. 100.000 kronor till Boko Stables Holland SV Nederländerna.

Text: PETER KASTENSSON
Foto: MALIN ALBINSSON/TR Bild