– Ingen kan vara stoltare än jag just nu. Helt outstanding!
Det sa Jägersrotränaren Conrad Lugauer när Harran Boko och Marc Elias hade vunnit den andra V75-finalen till stallet under lördagen.

Det flesta vet säkert att Conni går skadad efter en spark och att 24-årige sonen Marc Elias övertagit ansvaret att köra stallets hästar. Och som han gör det! Två V75-vinster i Kalmar senast och följde upp med två triumfer i lördagens finaler på Solvalla. Båda hästarna, Il Duce Boko och Harran Boko är ägda av Jimmy Mitman och sonen Simon. Lika stolta som Conni i går!

Femårige Muscle Hill-sonen Il Duce Boko kördes till dödens efter 600 men avgjorde ändå säkert Klass II-finalen värd 220.000 kronor.

– Man blir bara så glad av att se hur han springer, kommenterade Conni och menade alltså hästen. Att vinna från dödens i en V75-final på Solvalla är fantastiskt!
Il Duce Boko segrade på 1.14,3/2140a till ATG-oddset 4,22. Sunday Sonata från Johan Lejon avslutade mycket starkt för Erik Adielsson till andraplatsen.

All ära åt Il Duce Boko men hästen för dagen var sexårige Maharajah-sonen Harran Boko som från startspår 12 tog hem Silverfinalen värd 250.000 kronor för Mitman-familjen. Marc Elias satt sist när man skulle in i slutsvängen. Det hade körts fort i 12-fart när Marc vred ut. Ända ute i sjättespår när fältet vände in på upploppet, men med alla krafter sparade formligen flög Harran Boko förbi hela konkarongen ute i banan och Marc Elias hade god till att göra en skön segergest redan en bit före mål!
– Det har spökat på Solvalla för den här hästen men i dag blev det perfekt, sa Marc Elias sedan Harras Boko i sin sjätte start på Solvalla äntligen tog sina första pengar!
– Det kördes fort där framme och det passade oss perfekt. Han har alltid en så jäkla stark avslutning och jag är förstås hur nöjd som helst. Två V75-finaler på Solvalla, det är väldigt stort!

Det tyckte pappa Conni förstås också. Han gav sonen Marc en stor kram efter segern med Harran Boko.
– Jag drömde som barn att få träna så här fina hästar. Nu har jag dom i stallet! Det här är en grym sport!

Slutligen ska vi inte förringa en tredjeplats för Mulligan och Thomas Uhrberg från ledningen när Ultra Bright tog hem Stoeliten för Fredrik Persson/Erik Adielsson.

Text: PETER KASTENSSON
Foto: LARS JAKOBSSON/TR Bild