Inget trav på Jägersro den här veckan och man fick söka andra jaktmarker. Tre Jägersrotränade vinnare när Kalmar lunchtävlade på tisdagen.

Tobias O Eriksson satte en överraskning oddsmässigt i andra V4 när Höwings Venus vann till ATG-oddset 18,41.
– Ingen direkt överraskning för mig, sa dock Tobias. Senast var hon ute över 2640 i Vaggeryd och behövde loppet. Här var det 1640 och som väntat blev det körning från start. Jag inriktade mig på att hitta en bra position och i sista sväng förstod jag att vi skulle vinna. Tror att det finns utveckling i hösten fortfarande.
Från fjärde utvändigt avancerade Tobias Eriksson i rygg sista bortre långsidan, ensam i tredjespår i slutsvängen och på upploppet fick det sexåriga stoet som tränas av Helena Burman  .000 för segern som togs på 1.11,5/1640a.

Christoffer Eriksson dubblade i Kalmar. Sedan han vunnit med La Cerise (4,54 på ATG) från Petri Puro vann han med egentränade fyraåriga debutanten och Joke Face-dottern To The Moon Face. Kom snabbt från bakspår till dödens, en kort bit rygg på ledande My Mythos innan Christoffer klev ut igen. Tog över 600 kvar och var sedan inte att fånga in på 1.18,2/2140 till 5,01 för ATG-lirarna.
– Hennes karriär har inte varit direkt spikrak. Var startklar som treåring men vi fick operera ett ben. Hon förstår inte så mycket ännu, ville sluta springa när vi fick ledningen. Hon ska ha rutin, fart och styrka men kommer mer och mer, sa Christoffer Eriksson.
To The Moon Face ägs av Heart Of Oak AB och förstapriset 25.000 kronor.

En tredje Jägersrotränad vinnare signerades Conrad Lugauer och Marc Elias favorit med Comte Godiva från bakspår över sprinterdistans.
– Inte hans favoritdistans och så bakspår på det, menade Marc Elias.
Men Godiva AB:s fyraårige Comte Godiva brydde sig till synes inte. Från fjärde inner gick Marc Elias ut utan rygg varvet före mål. Stred med ledande Fanny V.D, och Peter Untersteiner och vann fjärde raka med ett huvud på 1.13,3/1640a till ATG-oddset 2,65.
– Det är förstås starka papper. Han krigade väldigt bra. Stor och är ännu inte färdigutvecklad men kan bli en riktigt bra tävlngshäst nästa år, sa Marc Elias som inte hade den rätta turen i övriga starter denna Kalmarlunch. Man kan ju inte vinna allt. Men hästarna var bra och det här räddade dagen!

Text: PETER KASTENSSON