Nu vet även gotlänningarna vem Conrad Lugauer är. Han besökte ön och Skrubbs med V86 för första gången och kunde återvända med tre segrar.

Med Paris By Cash som både är uppfödd och ägd av Jerry Bengtsson i Växjö, hittade Conrad Lugauer från bakspåret fram i dödens på ledande favoriten Appassionata och Ulf Ohlsson. Dr satte sig Conni lugn men i slutsvängen sa han morsning oh goodbye och Paris By Cash hade sedan rena uppvisningen.
– För första gången är jag jättenöjd med henne. Hon var mycket gåvillig men jag kände mig ändå inte riktigt säker i dödens. Hon är lite känslig men i dag var hon lugn. Kan hon bara hålla nerverna i styr och få mera rutin kan det bli riktigt bra, sa Lugauer efter sin första triumf på Skrubbs.
Paris By Cash vann på 1.15,3/2120a till ATG-oddset 3,93. Och Jerry Bengtsson, som satsar hårt på Pars By Catch pappa Djali Boko i aveln får 40.000 för vinsten i detta V86-lopp.

Det skulle bli mer för Jerry Bengtsson och Djali Boko. Direkt efteråt tog treåriga Matilda Cash en överlägsen seger utan bruka sig speciellt. Conni till spets och såg till så att hästen i rygg inte fick luckan innan Matilda Cash lätt gick undan på 1.15,1/2120a till ATG-oddset 2,96. Här var det 50.000 kr till Jerry Bengtsson.
– Den här är avslappnad och vet vad hon ska göra.  En smart häst som helt enkelt var bäst. Hon var inte tom och när hon får lite mer rutin och muskler kan det bli riktigt bra, sa Lugauer. Efter en andraplats med Admirer avslutade han sitt första besök i Visby med säker vinst för Carotene, en fyraårig valack som tog spets 1300 före mål. Stack undan till lätt vinst på 1.14,3/2120a i detta väldoterade lopp med 125.000 till ägande Henna Salonen Invest AB ch 7,01 på ATG-toton. Det här loppet var också ett STL/V75 Klass II-f-örsök.
– Jag trodde på bra chans. Det här är en fin häst och jag ville vara framme tidigt. Hon ör snabb och bra på benen och kan utvecklas, sa Conrad Lugauer, som förnöjd kunde återvända till fastlandet. Det här var festligt med mycket folk på banan, hälsade han.

Text: PETER  KASTENSSON