Mars Elias, Peter Ingves och Christoffer Eriksson satt bakom tre Jägersrovinnare vid Åbytravets V64-tävlingar på torsdagskvällen.

Marc Elias inledde streckspelet med fine Nero Maximus, fjolårets vinnare av det österrikiska Derbyt för Conrad Lugauer. Från andra utvändigt körde Marc till i tredjespår 500 kvar och reglerade därefter mottsåndet på ett övertygande sätt. Vann på 1.14,8/2640a till ATG-oddset 2,12.
– Det är inte alla som har en så här bra häst att köra. Inte för vass, mera flegmatisk. Han har fått stort självförtroende, det har vi märkt hemma. Precis som en människa som har det lättare om han tror på sig själv, sa Marc Elias efter femårige Nero Maximus första årsseger i andra starten.
35.000 kronor till Oliver Badura, S Reiss, M Huber & B Nikolai.

Lika mycket fick Saxtorps Hästklinik AB & R C Måleri AB när Peter Ingves tog en vattentät seger med sexåriga Clean Cash från Mats Rånlund. Seglade direkt till ledningen och sedan var det klart för andra segern i år i tredje starten.
– Det känns jäkligt bra att få köra en så här fin häst. Hon har haft lite otur i trånga situationer men i dag körde jag ju bra…. Kanske lite vass första varvet men hon är ju efter Ready Cash, tyckte Peter Ingves.
Clean Cash vann på 1.15,5/2140a och var ännu större favorit än Nero Maximus på ATG-spelet, 1,64.
– Hon har haft sina problem. Blivit sparkad i hagen och opererad för en benflisa i en has. Efter hennes seger senast kändes det ganska lugnt i dag. Nu tar vi ett lopp i taget, menade tränaren Mats Rånlund i sitt norrländska lugn.

Tredje vinsten signerades Christoffer Eriksson med femårige LoveExplosion H.C. Spets efter 550, släppte till favoritspelade Anddontsayitsover med Stefan Persson. Följde i rygg och plockade sedan säkert ner dessa via open stretch på upploppet. Säker seger på 1.14,1/2140 gav ATG-spelarna 5,66 och hästägande Easy KB 35.000 kronor.

Text: PETER KASTENSSON