Grand Slam 75 i Kalmar blev en fin söndag för Jägersro! Thanasi Bob från Lars I Nilsson tjänade 125.000 kronor och amatörtränade Glimma Prinsen vann till 101 gånger!

Thanasi Bob, en fyraårig dotter till Maharajah, kördes av Adrian Kolgjini i ett försök till Diamantstoet som avslutade GS75. Tog spets 500 före mål och hade sedan full kontroll till segern på 1.14,1/2140a till oddset 3,58. Som alltså gav 125.000 till Mikael & Petra Olson.
– En fin liten märr med hjärta och lungor som gjorde ett ruggigt slutvarv. Jag vann åkandes, kunde Adrian konstatera. Det känns lite extra att vinna för Lars I, som är en gammal ”farbror” och vän som jag träffar dagligen.
Adrian kunde också berätta att vi kommer att få se bl a Rajesh Face vid lördagens V75-trav i Mantorp.

Glimma Prinsens stora skräll

Den stora skrällen på GS75 svarade Glimma Prinsen och Oscar Ginman för. Valack är numera rätt betäckning för Glimma Prinsen som fick ett alltigenom fint lopp av Ginman. Ut från invändigt innan slutsvängen och kunde lotsas fram mellan hästar på upploppet till målfotoseger för amatörtränaren Sven-Erik Andersson och ägarna Kristoffer Andersson & Conny Olofsson.
– Glimma Prinsen har blivit valack nu och har varit borta ett par månader. Var tidigare nästan lite otäck att köra och här löste det sig ju bra, menade Oscar Ginman.
Vinnaroddset var 101,46 och segertiden 1.16,8/2140, segern var värd 25.000 kronor.

Raja Mirchi-sonen

Ronny Palm kunde glädja sig åt en GS75-seger för Tyfon Brodde. Peter Untersteiner körde och det handlade om spets hela vägen för den femårige sonen till Raja Mirchi. Tyfon Brodde tog sin första årsseger i femte starten – som tidigare gett bl a två galopper – på 1.12,6/1640a till 2,73.
– Jag är jätteglad och det känns härligt. Man kämpar för det här och det är så lätt att tappa självförtroendet när det inte går bra. Jag hade några andra hästar till start också som hoppade till höger och vänster, sa en smått tagen Ronny Palm som äger själv och får 35.000 kronor.
– Ronny hade sagt att han trodde på bra chans om vi fick ledningen. Det kändes bra hela vägen men det fanns faktiskt inte så mycket att köra med på upploppet, sa Peter Untersteiner efter vinsten med den väldige Tyfon Brodde.

Ytterligare två Jägersro-vinnare

Två Jägersrovinnare även före GS75. Joakim Lövgren inledde söndagen med fyraåriga Ready Cash-dottern Inazawa Smart som tog sin andra vinst årets tredje start på 1.17,8/2140 till favoritoddset 1,71. Det betydde 25.000 kr till Customlink OU i Estland.
Andra segern i tredje starten handlade det också för Johan Lejons treårige Galantis som Johan Untersteiner körde till seger på 1.16,1/2160 till oddset 5,22. 50.000 kronor till Johan som i vanlig ordning har fött upp, äger och tränar sin vinnare. Jägersro bakom också med Conrads Massiv och Joakim Lövgren som tvåa före Explosive Dancer och Ola Samuelsson.
Oddsen är från spel via ATG.

Text: PETER KASTENSSON