I samband med dagens trav hyllades Jägersros alla champions 2018 innan V75-loppen tog sin början. Och några av dem fick komma till vinnarcirkeln även efter segerlopp. Som montéchampion Tova Bengtsson och – förstås – kusk- och tränarchampion Peter Untersteiner.

”Monté-Tova” startade som hon slutade

2018 års montéchampion Tova Bengtsson inledde 2019 som hon avslutade förra året. Seger här första loppet och V4-1 med Bonnies Celebrity från Stefan Persson i Halmstad. Till ledningen i tufft tempo – men vi tror väl inte riktigt på 1.06,8 första 500?! – tempot hölls i alla fall uppe. Dynamite Light och Sofia Adolfsson jagade och jagade och gjorde det bra utan rygg, men ikapp kom inte Kolgjini-hästen som var stark tvåa före Viking Olympic med Alicia Jakobsson.
– Jättebra! Jag fick rida till lite från början och jag var lite orolig till slut. 13,8 första 1500. Hans startsnabbhet har kommit med montén och han är bara så jäkla bra, sa Tova Bengtsson.
PS! 500- och 1500-tiderna visade sig också efter loppet vara felaktiga. Segertiden 1.14,4 var korrekt.

Championvinst med dansk 33-oddsare

Peter Untersteiner var både kusk- och tränarchampion på Jägersro 2018. Peter var också en vinnare denna första dag 2019 med ATG-arrangerat V75 på Jägersro. Han körde 33-oddsaren på ATG Cannon Flame från Danmark. Förde en anonym tillvaro i dom bakre regionerna, femte ytter, men på upploppet kom han flygande och avgjorde V4-2 före My Liberty med Christian Fiore och Strong Case med Peter Ingves.
– Bra tempo i loppet och vi gick med i draget. Han kändes väldigt fin. Första gången jag körde honom och han var bra. Mycket långt fram men det var tacksamt att man körde så snabbt där framme, sa Peter Untersteiner
– Vi har haft så mycket strul och honom men det var fantastiskt att se honom här i dag, sa danske amatörtränaren Morten Melin.

Inga misstag av Jepson bakom favoriten från Dahlén

Carl Johan Jepson med favoriten Grace River från Magnus Dahlén i Halmstad gjorde inga misstag i V4-3. Såg till så att Grace River fick fritt tidigt från sitt innerspår som han inte försökte försvara när Cinnamon Spitfire länsade till spets. När loppet ”satt sig” efter en del galopper styrde Jepson på och satt i spets efter knappt 600. Sedan såg det rätt klart ut för Grace River som enkelt gick undan till vinsten före Blanche med Peter Untersteiner och Floalts Cicciolina, som kom tillbaka efter galopp för Thomas Uhrberg.
– Hon öppnade bra och kom ut i andra spår och jag kunde köra till spets. Sedan var det inga större problem, hon har blivit lugnare och lugnare för varje start, sa Carl Johan Jepson efter den lyckosamma årsdebuten med den femåriga Joke Face-dottern som vann tre av fyra starter förra året.

Dahlén igen, nu med nästan 25-oddsare

Det blev Magnus Dahlén-tränat även i V4-4. Här körde Jennifer I Oscarsson Pagano som också från kön kunde dra nytta av alltför högt tempo där framme.
– Det var hästar överallt och jag hade en bit fram. Jag tänkte att jag kunde få fina pengar och han är jättefin att köra, sa Jennifer Oscarsson som på mållinjen avväpnade Alcantara Beech med Marc Elias som höll undan för Global Up’n Away med Christian Cracchiolo.
ATG-oddset 24,90 betydde V4-utdelning på 7.687 kronor. Det här loppet sponsrades av Advokatgruppen Mikael Nilsson.

Wim Paal med Iwan Boko fick strax före mållinjen slag på Bo Örberg med Majah Winner som tagit spets med många längder 400 var när Dandit och galopperat för Axel Jacobsen  Men Paal gav inte slaget förlorat, jagade ikapp Örberg och fick segern. ”I like this horse”, sa Paal efter favoritsegern i sista loppet där Vilda Fronline och Stefan Persson var trea.

Text: PETER KASTENSSON
Foto: Mikael Rosenquist