Adrian och Lutfi Kolgjini hade laddat rejält till V75/STL på Färjestad på lördag. Inte så lätt att vinna på beställning men en seger blev det likväl.

Vädret omöjliggjorde all feststämning men kunde inte stoppa Tony Afrika i Klass II-loppet över tre varv, V75-avd. 5. Adrian körde tidigt till ledningen och sedan kunde han och fyraårige Joke Face-sonen Tony Afrika göra sitt eget lopp. Ökade tempot efter hand och mer eller mindre försvann i slutsvängen till smått överlägsen seger på 1.17,4/3140a och ATG-oddset 6,08. 125.000 kronor till Sydmetall U Lindberg AB i Fridlevstad.

– Han tillhörde dom sjuka hästarna i stallet förra året men man får inte döma honom efter vad han gjort tidigare. Det var tacksamt att få en häst på utsidan från början och det var rätt jämn fart som passade Tony Afrika och mig. Det var en mycket skön seger, sa Adrian Kolgjini.

Varken Target Kronos eller Platon Face kunde göra något för att stoppa den fantastiske On Track Piraten i STL Guld och galopp blev det för Rushmore Face.

Text: PETER KASTENSSON
Foto: MALIN ALBINSSON/TR Media