Illuminati med Joakim Lövgren och Quiz Töll med Thomas Uhrberg vann varsin imponerande V86-seger när Åby delade med Solvalla på onsdagen. För Illuminatis del var det andra raka segern och noterades för andra raka svenska rekordet. Hur många hästar lyckas sätta svenskt rekord i två raka starter?

Illuminati satt länge sist i det 3140 meter långa loppet, men Jocke Lövgren visste vad han hade i tömmarna. På sista långsidan fick vi se en gammal hederlig svepning av fältet och Illuminati fortsatte till smått överlägsen vinst på svenska rekordet 1.14,3/3140a till oddset 1,99. Men det höll på att gå illa före start.
– Plötsligt hoppade han till och jag for upp i luften och höll på att ramla av. Men jag var lite förberedd på vad han kunde hitta på, så det var ingen allvarlig fara, sa Joakim Lövgren.
Illuminati kom från seger på Jägersro på 1.12,6/2160 m vilket även det var svenskt rekord.

– Det här är en stjärna. Han är på riktigt. Han går inte i botten när han sköljer över fältet och han har överlägsne kapacitet där han befinner sig nu.
Ready Cash-sonen är fyra år och tog sin fjärde seger i år och den gav 70.000 kr till Tord Olsson i Asmundtorp.

Sexåriga Quiz Töll tog sin tredje årsseger sedan Thomas Uhrberg serverat henne en perfekt löpning i tredje utvändigt. Fram när slutsvängen närmade sig och på upploppet gick man till enkel vinst i detta försök till Diamantstoet värt 125.000 kronor, där för övrigt Quiz Töll också nyligen vann ett försök på Tingsryd.
– Jag hoppas vi kan fortsätta även nästa år så här. Hon var lite vass första 500 men jag var nöjd när jag kunde komma ner i rygg och hon lugnade ner sig, sa Thomas Uhrberg som vann på 1.12,8/2140a till oddset 3,74.
Uhrberg köpte Quiz Töll tillsammans med cirka 200 ägare från det rikshästkonsortiet i Stall Rögle som ägde hästen tidigare.

Åter till Joakim Lövgren som också fick inleda Åbykvällen i ett litet tvåårslopp med Bruja Real, en dotter till Muscle Hill som vann första segern i tredje starten till Falconeri Racings Stable HB m fl på 1.16,1/1640 till oddset 2,94 värt 50.000 kronor. Ledning från start till mål.

Text: PETER KASTENSSON, RICKARD OLSSON
Foto: MALIN ALBINSSON/TR Bild