Premiären förra året slutade med ett av Elitloppshelgens rivigaste lopp när Aetos Kronos och Johan Untersteiner tog hem vinsten i Breeders Coursefinalen 2019. Nu kommer finalen av Breeders Course/Treåringseliten tillbaka.

Precis som i fjol i samband med Elitloppet, samma distans som 2019 och precis som ifjol med en miljon till vinnaren.
– Breeders Course/Treåringseliten fick ett välbehövligt lyft ifjol och vi fick se fantastiska hästar och ett världsrekord av Aetos Kronos, minns Anders Malmrot, sportchef på Solvalla, och ger en förklaring till succén:
– Satsningen med ändrad distans till 2140 meter tillsammans med en stor prispott lockar, och det känns glädjande att fortsätta samarbetet med Breeders Course.
Om två månader drar Breeders Coursesäsongen igång på allvar. Då kommer det första uttagningsloppet att köras i Italien.
– Våren närmar sig och med den alla härliga storlopp. Vi kör igång med första uttagningen i Breeders Course den 14 april och därefter ytterligare 5 uttagningslopp innan den stora finalen på Solvalla i samband med Elitloppet, bekräftar Magnus Rundgren, vd för Breeders Course.
Precis som alla andra som hade förmånen att se loppet förra året blev Rundgren imponerad av de unga talangerna:
– Förra årets final blev ju ett oförglömligt minne och årets lopp har alla förutsättningar att bli något alldeles extra även det.
Under våren avgörs sex försök där de två främsta Breeders Coursehästarna kvalar in till finalen på Solvalla.Här har Du hela serien av uttagningslopp.

Försök körs på:
Milano 14 april
Solvalla 29 april
Åby 9 maj
Jägersro 13 maj
Solvalla 13 maj
Wolvega 15 maj

Precis som tidigare år väntar också en andra final för 3–åringarna i samband med Hugo Åbergs Memorial på Jägersro den 28:e juli samt en 2-åringsfinal den 30 september – även det på Jägersro.