Frankrike ställer in alla trav- och galopptävlingar från och med tisdag. Detta meddelade de respektive förbunden i ett pressutskick på måndagen. Orsaken är den rådande pandemin.

Utbredningen av coronaviruset har lett till skilda reaktioner från myndigheter i olika länder. Fram till måndagen var Finland, Frankrike och Sverige de större travnationerna i Europa som fortfarande tävlade, men nu följer alltså Frankrike i fotspåren på exempelvis Italien, Norge och Danmark och avlyser alla trav- och galopptävlingar fram till och med 15 april.
Senare på måndagen kom beskedet att Finland också ställer in all travsport från och med onsdag. I Sverige fortsätter tävlandet, men utan publik.
– Vi förhåller oss till de direktiv som finns och det är max 500 personer på plats. Vi har också gått ett steg längre och förbjudit publik på våra arenor helt och hållet, berättade Svensk Travsports sportchef Petter Johansson för Kanal 75 tidigare under söndagen.
I galoppsportens moderland Storbritannien har allt hittills fortsatt som vanligt, men på måndagen kom beskedet att man från tisdagen och åtminstone mars ut följer Sveriges exempel och genomför tävlingsdagarna utan publik.

Text: ROBIN JOHANSSON/Kanal 75
Foto: LARS JACOBSSON/TR Bild