31 januari är ett magiskt datum för dem som drömmer om att deras 3-åriga kuse ska vinna en miljon på Solvalla – det är slutdatumet för att betala den sista insatsen till Breeders Course och därmed ha möjlighet att kvala in till Breeders Course 3-years–old First Final.

– Det är väldigt kul att få arrangera säsongens första stora treåringslopp, säger Anders Malmrot, sportchef på Solvalla. På sikt tror jag att det här loppet kommer att växa till en fin attraktion under Elitloppshelgen.
Breeders Course växer stadigt år för år och utvecklar sitt koncept med högt doterade unghästlopp runt om i Europa. Satsningen tillsammans med Solvalla är ytterligare ett steg för att etablera Breeders Course i toppen av de stora unghästloppen och ge ägare/tränare/uppfödare möjligheten att starta sina unghästar i lopp med höga prispengar.
– Det är väldigt stort för Breeders Course att vi finns med under Solvallas internationella helg, säger Magnus Rundgren, vd för Breeders Course. Tack vare vårt samarbete med Solvalla kan vi också erbjuda så fina prispengar. Vi hoppas och tror att det här kommer att locka riktigt bra hästar och är helt övertygade om att finalen kommer att bli en rejäl attraktion.

Försök First final, 2140 meter

  • 27 april, Åby
  • 30 april, Solvalla I
  • 1 maj, Neapel
  • 10 maj, Wolvega
  • 14 maj, Solvalla II
  • 15 maj, Jägersro

Breeders Course 3-years old, First final

26 maj, Solvalla
2140 meter
Förstapris: 1 miljon SEK

Second final på Jägersro 30 juli.

Läs mer: breederscourse.com