Lite tekniskt strul med hemsidan innebär att tävlingsrapporten från tisdagens tävlingar tillsvidare ligger här under Sport & spel.

Tioåriga Silver Annie har berett stor glädje till Robert Andersson och Anette Odder och deras familj.. Hon och ”Robban” inledde V5 den här heta tisdagen efter ledning från start till mål. Kunde finåka sista biten och var redan i mål när favoriten Speedy Foxy Vicane som backats sist efter start för Thomas Uhrberg kom snabbt ute i banan. Bra avslutning också av Apollo Damgård med Axel Jacobsen till tredjeplatsen. Silver Annie vann nu på 1.13,0/140a. Åkandes!
– Jag hade jättemycket kvar. Jag började fundera för några dagar sedan, kanske skulle jag köra henne i spetsen, annars blir det uppullat och hennes speed räcker inte fram då. Kanske ska vi prova i SM för ston när hon nu är inne på sitt avslutningsår, sa en glad Robert Andersson.

Ännu en lovande treåring från Lugauer

Conrad Lugauer har flera lovande treåringar. En är Ilydia Boko som i detta treårslopp i V5-2 för ston kördes fram till dödens på favoriten Appaloosa och Bo Falsig varvet före mål. Conni valde rätt taktik och växlade mycket säkert ner favoriten på upploppet och höll undan för ICloud och Thomas Uhrberg som hittade mycket sen lucka från rygg ledaren på upploppet. JmMt AB m fl äger Ilydia Boko som tog andra raka i andra starten.
– Mycket fin! Vi var optimister, hon gjorde det jättebra i karriärens första start. Han kändes jättefin och bra även på upploppet. Jag tror hon behöver det här loppet inför nästa år, vi tar det lugnt i år, sa Conrad Lugauer som på söndagen var stolt pappa när Marc Elias vann finalen i Super Trot Cup i Berlin med Bijou du Bourbon H.M.

”Bullen” anlitade Lugauer som catchdriver

Conrad Lugauer duger också som catchdriver. I V5-3, B-tränarloppet, skrällde han till lite med 15-oddsaren Broadway Surprise från Rolf ”Bullen” Almqvist, stll going strong. Från fjärde utvändigt jagade Conni för att få tagpå ledande Pay Attention T.M. som susat till spets för Peter Ingves 500 kvar.
– Jag fick ett perfekt lopp och hästen var jättefin. Jag ville sitta kvar lite och inte gå för tidigt och det blev långt fram men hon kämpade jättefint på upploppet, sa Conrad Lugauer.
Rolf ”Bullen” Almqvist från Halmstad kan sägas vara ett inventarium i svensk travsport.
– Jag frågade Conrad i Halmstad om han ville köra hästen, Jag sa att hon är inte riktigt rumsren men att hon skötte sig kunde hon vinna. Jag fick svaret att ”jag kör ALLA hästar”. Och det gjorde han bra, sa ”Bulle” och såg riktigt nöjd ut.
Måldomarnämnden grep in och flyttade ner trean bakom Pay Attention T.M., Quantum Cappuccino och Sören Boel, till fjärdeplatsen efter störning av Kallsup och Jan E Johansson som alltså fick tredjeplatsen.

Echelon och Joakim Lövgren från dödens

Sedan Jocke tagit dödens 1300 före mål med Echelon på ledande Ingo och Christoffer Eriksson hade han greppet och Ingo fick sträcka vapen kort före mål och fick även ge sig för Look Håleryd med Peter Untersteiner från andra ytter.
– Han är en tuffing som gillar att tävla. Gillar att ta ut sig i racen men är inte helt fläckfri ännu. Bara jag inte överilar mig löser han det. Det går inte fortare för att jag gungar och hoppar, han löser det, sa Joakim Lövgren efter andra raka för Echelon som ägs av Tord Olsson i Asmundtorp.
Det här betydde att värdet inför sista V5 gick upp i 44.766 kronor.

Enkel för Hanna i KGB-uttagning

Sista V5 för amatörerna var ett uttagningslopp till K G Bertmarks Minne 2018. Här tog Hanna Lähdekorpi kommandot direkt med favoriten Magic Happens från Peter Untersteiner. Hon hade allt under kontroll och drog undan med ett par längder till vinsten som förde upp V5-utdelningen till 74.611 kronor.
– Väldig lätt. Han gick i mål med tussarna kvar. Jag vann ju Minnesloppet 2016 och det känns riktivt  bra igen, sa Hanna Lähdekorpi som visade ryggtavlan främst för Gute Band och Frank Nilsson, dödens varvet kvar, och Uptothe Chapel med Robert Andersson, fin avslutning efter lucka från fjärde invändigt.

Beluga West från Kalmar inledde V4

Efter V5 avslutades kvällen med V4. Lärlingarna körde V4-1 och Hanna Halme löste alla eventuella problem med Beluga West som tränas av Anders Zackrisson i Kalmar. Ledningen dryga varvet före mål och var sedan ostoppbar även om det såg lite kritiskt dryga 100 före mål då Beluga West snubblade till.
– Han väntade lite på dom andra och det var inte så fraligt som det kanske såg ut. En jäefin häst, sa Hanna Halme om Beluga West som vann före El Gaitero Sisu med Markus Niklasson och Esteban S.T. med Sören Boel.

Ledargalopp gav gratis montéseger

I montéloppet, V4-2, hade Mathilda Lövgren allt klart med Bubba Degato i ledningen 100 kvar när hästen plötsligt helt oannonserat rullade över i galopp och därmed kunde Sophia Jacobsen från Åby på Tiptoe med göra en kanske inte helt sportslig segergest som tvåa i mål med Diora Sund och Josefine Ivehag till andraplatsen före Greve Montechristo med Joanna Strandberg.
– Han är fantastiskt bra, jag gjorde ett misstag på upploppet när jag drog norsken och  han stannade till, det kommer jag inte göra mer. Men visst var det tråkigt för Mathilda att hon fick galopp men det har drabbat mig också. En så’n här häst vill nog alla ha, sa Sophia Jacobsen om sin egentränade Tiptoe.

Catch My Love också en tvåa som fick segern

V4-3 var Fyraåringstoppen för ston med bara fem startande. Här tog Conrad Lugauer spets med On Vogue och såg ut att gå mot sin tredje dagsseger. Men för andra loppet rad galopperade det som såg ut som en vinnare och därmed kunde Christoffer Eriksson gå mot segern med Catch My Love från Tomas Wisniewski från Mantorp före Devs Daffodil med Joakim Lövgren och Current Affair med Kim Eriksson.
– Conrads häst tappade travet och hans häst såg stark ut i det läget, jag hade varit nöjd med min häst om det blivit en andraplats. Blev lite störd i sista sväng och gjorde en bra prestation, sa Christoffer Eriksson efter sin andra dagsseger och Catch My Love siktar enligt tränaren på att komma tillbaka till Jägersro för kval till Derbystoet.

Kvällen avslutades med ett försök till Summer Meeting 2018 med final på Charlottenlund den 25 augusti.  Dit får Frances Yoda från Petri Puro och Ofelia O.E. och Peter Untersteiner som etta-tvåa. Kim Eriksson körde Frances Yoda och tog ledningen efter 600. Peter Untersteiner till dödens dryga varvet kvar med Ofelia O.E. men kunde aldrig gå i närkamp. Peter tog tredjeplatsen också genom Blanche med Johan Untersteiner.
– Det var en väldigt go’ häst att köra. Fick förstås information att hon kanske inte var som bäst i ledningen men vi fick den gratis och när jag rörde lite på tömmarna på sista varet svarade hon direkt, sa Kim Eriksson.
Därmed var V4 avgjord och fick ett värde på 1.286 kronor.

Bo Örbergs tvååring från start till mål

Bara fyra tvååringar till start i kvällens första lopp. Två felfria när Bo Örberg tog spets med Scorpion’s Madness före Bear With Blaze med Jeppe Juel, tränad av Jörgen Lorentzen. Fick släppa Joan C.Boko med Tobias O Eriksson förbi sig en bit innan denne galopperade sista bortre. Kom tillbaka till tredjeplatsen.
– Det känns jäkligt bra. Var inte tänkt att starta som tvååring, han är egentligen inte tränad för detta. Men han har själv bestämt, sprang och bröt lite på långsidan, men annars inte några problem, sa Bo Örberg om Scorpion’s Madness, första startande avkomman till Caballion.
Bo Örberg äger tillsammans med P Jeppsson & Tre Jeppe HB.

Fashion Fine Wine enkelt undan för Christoffer

Christoffer Eriksson med Fashion Fine Wine från Lars I Nilsson spurtade i andra loppet starkast på upploppet och fick tag på O.M.Escobar som såg helt klar ut för Thomas Uhrberg i ledningen men också fick ge sig för Mamba och Joakim Lövgren, bra efter tidig galopp för Joakim Lövgren.
– Han fungerade inte hundraprocentigt, hade också en liten galopp på första långsidan och fick sedan många före sig. Men när vi kom in på upploppet förstod jag att vi skulle kunna hämta ledaren, sa Christoffer Eriksson.
– Han har fin kapacitet men springer och taktar lite i travet. Lite att jobba med jag tror att loppen kommer att slipa till honom, sa tränaren Lars I Nilsson om fyraårige Fashion Fine Wine som nu tog andra segern till H-O Nordin Liv & Pension AB i Östersund.

Text: PETER KASTENSSON

Foto: MIKAEL ROSENQUIST