Ett kanonlopp! Det fjärde uttagningsloppet till Breeders Course 3-year–old Second final (avgörs på Jägersro 16:e juli) ser ut att bli en riktigt rivig historia.

Sju hästar bakom bilen över snabba 1640 meter och det handlar om idel topphästar. Upset Face minns vi från den först finalen för de treåriga hästarna där Lutfi Kolgjini tog emot storfavoriten Axl Rose i en våldsam duell. Det slutade med en fjärdeplats för en tapper Upset Face medan vinsten gick till Aetos Kronos. Ubiquarian Face är den andra hästen från Adrian Kolgjinis alltmer framgångsrika stall, senast blev det en femteplats i den E3–final som Aetos Kronos vann.
Vi hittar även danskfödde Eric the Eel i startlistan. Eric the Eel gör nu tredje starten för sin nye tränare Johan Untersteiner. Eric the Eel har alltid haft ett gott rykte, men inte haft den rätta turen i de stora loppen. Han galopperade som favorit i Breeders Coursefinalen för 2-åringar i höstas (hade varit sämst trea utan galoppen) och galopperade även i E3–försöket nyligen.
Roller Coaster Ås var Breeders Crown–trea förra året, bara slagen av Trix On Line och Ubiquarian Face.
Hill of Fame F och Booze är två nyttiga hemmahästar som båda har chansen att kvala in till finalen under Åbergskvällen, sista tisdagen i juli, där 600 000 kronor väntar vinnaren.

Startlistan:

  1. Trix On Line, Roger Malmqvist
  2. Hill of Fame F, Tobias O Eriksson
  3. Eric the Eel, Johan Untersteiner
  4. Upset Face, Lutfi Kolgjini
  5. Roller Coaster Ås, Peter Untersteiner
  6. Ubiquarian Face, Adrian Kolgjini
  7. Booze, Christoffer Eriksson