Marc Elias och Lugauerstallet fortsätter sina framgångar under pappa Connis skada. Vid torsdagens Åbytrav var det Restless Heart som gladde sina anhängare.

Det fyraåriga stoet har mest ägnat sig åt galopper och kom till Åby med fyra galopper bakom sig. När hon äntligen i årets tredje start höll sig till travet.
– Hon var ensam på volten och stressade inte upp sig. Hon har haft lätt för att göra det men också lite platsproblem. Vi har fått jobba mycket med att hitta rätt utrustning. I dag hade hon en perfekt uppgift, sa Marc Elias, som fick dirigera i spets och vann plättlätt efter 12,9 sista rundan.
Segertiden för Restless Heart 1.16,2/2640 till ATG-oddset 3,06 gav 60.000 kr till Stall Tirol i detta V86-lopp.

Dyringen Matchpoint Pellini, sonen till Bold Eagle, från Ola Samuelsson och SRF Stable vann även i sin andra start tillsammans med Thomas Uhrberg.
Femåringen, som kostade en bit över tre miljoner när han köptes på en unghästauktion i Berlin fick den här gången jobba i alla lite mer än vid debutsegern på Jägersro. Uhrberg gav sig framåt varvet kvar i tredje spår och tog över det hela 450 före mål.
– Han tog loppet senast fint. Lugn och fin från bakspår och länger fint på steget när man kör till. Han har absolut med fin styrka och han slappnade av fint in mot mål. Jag hade ju mamman (Prada Pellini) i träning och det finns vissa likheter i rörelseschemat, sa Thomas Uhrberg.
Segern nu togs på 1.17,2/2140 till ATG-oddset 2,03. 30.000 kr till SRF Stable.

Åbyonsdagen hade då inletts av Christoffer Eriksson med egentränade treåringen Forever Melon (e. Infinitif) som årsdebuterade med att ta sin första seger i andra starten. Ledningen efter 500 och fick bestämma i 19-fart, gick säkert undan till vinsten på 1.18,7/2140.
– Han har lätt för sig och det driver fint på alla fyra benen med stora steg. Går fortfarande med tunga skor och det finns lust i honom, menade Christoffer Eriksson.
Forever Melon ägs av Uph Education AB som får 50.000 kronor och ATG-spelarna 3,96.
Christoffer hade en fin kväll på Åby och innan kvällen var slut hade han tagit en trippel. Andra segern kom med Springbank från Robert Bergh till 3,25 och sedan följde han upp med Stoletheshow från Marcus Lindgren till 2,42 för ATG-spelarna.

Text: PETER KASTENSSON
Foto: MALIN ALBINSSON/T R Bild