– Det är en härlig häst. Lite Emil i Lönneberga över honom! Han ställer till med mycket hyss men i loppen är han fantastisk. Han är en hjälte i loppen!
Det sa Joakim Lövgren sedan han chockat ”etablissemanget” med Racing Mange i Östgötaloppet/Gulddivisionen på V75 och faktiskt nästan utklassat megafavoriten Who’s Who med Örjan Kihlström.

Jocke Lövgren hamnade inledningsvis i dödens när Lucifer Lane tog ledningen, men kunde se till att få andra utvändigt och sedan tredje utvändigt. Varvet kvar gjorde Jocke slag i saken. Medan Örjan Kihlström och Who’s Who satt kvar som sista häst stal Racing Mange loppet genom att överta ledningen och dra på i 10-fart. När Örjan fick tummarna loss och gick ut i fjärde spår i slutsvängen seglade Lövgren undan och vann lätt.

– Han kämpar hela tiden i alla lopp och tjänade en miljon redan som tvååring. Det är fint med en häst som fortfarande tycker det är kul att tävla. Jag var inte nöjd med att sitta i dödens när vi inte kunde få ledningen och det blev överpace. Fick bara påminna honom lite på upploppet om att han skulle springa en bit till, sa Lövgren.
Sexårige Racing Mange vann på 1.12,8/2640a till ATG-oddset 5,04 och det gav Syd Buss AB & YTAAB AB 200.000 kronor.

Thomas Uhrberg tog två fina andraplatser i STL/V75-loppen. I Klass I-loppet var Youngblood Pellini tvåa bakom Björn Goops Grandfather Bill med Peter Ingves och i Arne Ericssons Stolopp (inget STL-lopp) var Waffle Cone stark tvåa från dubbla tillägg bakom Digital Track och Örjan Kihlström.
Johnny Takter var uppe på sin ”barndomsbana” Mantorp för att köra en häst, My New Chapter från Ola Samuelsson. Tredjespår hela slutvarvet och enkelt ifrån på upploppet till ATG-oddset 1,35. Vinnartiden 1.15,9/2140a gav 40.000 kr till Grundtjärn Invest AB m fl.

Text: PETER KASTENSSON
Foto: MARIA HOLMÉN/T R Bild