När Conrad Lugauer för första gången utsågs till Årets Tränare på Jägersro var han inte på plats för att ta emot hyllningarna – under galakvällen i förra lördagen. Conni var på välförtjänt semester. Istället hyllades han i Halmstad den här lördagen, då han vann sin andra V75-seger för i år.

Eller STL-seger, som det numera heter. Med Quite A Quality tog han hem Klass II-försöket och 125.000 kronor till Sikroma Horse AB i Växjö på ett mycket imponerade sätt. Femåringen efter Juliano Star travade utan rygg i dödens hela vägen innan han sluggade sig till segern och tog emot Victory Lee från Adrian Kolgjini körd av Erik Adielsson.
– Jag kände mig faktiskt riktigt nöjd där jag satt i loppet, sa en leende Conni när han kom till vinnarcirkeln.

För Conni blev detta fjärde raka segern med Quite A Quality, som togs på 1.14,1/2140 till 4,95..
– Jag har trott på den här hästen hela tiden, men han har haft en del problem att så att säga komma in i tävlingsbiten. I dag var han verkligen jättefin och fyra raka vinster är jag förstås riktigt nöjd med. Det stod och vägde lite på upploppet men 60-70 meter före mål kände jag att vi skulle vinna.
I övrigt var det tunnsått med Jägersroframgångar på V75, där Thomas Uhrberg tog en tredjeplats med Global Takeover när Christoffer Eriksson vann Brons på målfoto med Adiago Trot från Marcus Lindgren till 3,15. En tredjeplats till Dante Boko och Adrian Kolgjini när Wim Paal skrällde i Guld med Probo G.P. var väl något under förväntan.

Före V75-spelet kunde Lars I Nilsson glädja sig åt att Stefan Söderkvist vann med fyraåriga Procalate. De tog årets andra vinst på 1.14,5/2140 som favorit till 1,81 värd 100.000 kr för Lars I tillsammans med Väsjö Fastighets AB.
Vinnaroddsen anger spel hos ATG.

Text: PETER KASTENSSON
Foto: MALIN ALBINSSON/TR Bild