Ska Propulsion/Daniel Redén ta fjärde raka vinsten i Hugo Åbergs Memorial? Foto: Mikael Rosenquist/MiRo Media

Det är klart att han kommer tillbaka. Propulsion återvänder till Jägersro den sista tisdagen i juli för att försvara sin titel i Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial. Efter tre raka segrar, 2016, 2017 och 2018, är Propulsion hästen som alla vill besegra.

Redan efter den senaste starten, vinsten i Norrbottens Stora Pris i Boden, lämnade också tränaren Daniel Redén klartecken till Jägersros sportchef Mats Ahlkvist.
– Vi har siktat mot Hugo Åbergs efter loppet i Boden och jag valde medvetet att stå över lopp däremellan, berättar Redén om matchningen.
Propulsion har charmat Jägersropubliken vid varje vinst och han har levererat kanontider varje gång:

  • 2016 vann han på 1.08,9
  • 2017 vann han på 1.08,1
  • 2018 vann han på 1.09,4

Faktum är att Propulsion aldrig har förlorat på Jägersro, förutom vinsterna i Åbergs har han även en vinst från C L Müllers Memorial. Nu kommer Propulsion till Jägersro efter ett uppehåll på närmare sex veckor, men Daniel Redén låter inte direkt orolig över det:
– Propulsion känns fortsatt otroligt stark och fräsch i träningen och självklart vill vi komma till Malmö för att försöka försvara titeln i detta fina lopp.
Mats Ahlkvist, som just har täta kontakter med tränare runt Europa för att sy ihop ett slagkraftigt startfält, är naturligtvis glad över att Propulsion finns med bakom startbilen den 30:e juli.
– Det är en attraktion, en av världens absolut bästa hästar och visst vore det otroligt om han skulle kunna vinna fyra år i rad.

Sedan tidigare är hemmahästen Racing Mange, tränad av Joakim Lövgren, inbjuden. Även Aubrion du Gers har en plats i loppet efter sin vinst i Argentan. På lördag avgörs sedan Årjängs Stora Sprinterlopp där vinnaren erbjuds en plats i Åbergs. Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial avgörs tisdagen den 30 juli över 1 609 meter med 1 609 000 kronor till vinnaren.