Det var en plågad Johnny Takter som med svårighet tog sig ur sulkyn sedan han vunnit Andra Testet till StoChampionatet med A Sweet Dance från Helena Burman.
– Har sträckt ljumsken och fick väldigt ont i loppet innan, sa Johnny sedan han sett till så att A Sweet Dance hittat till vinnarcirkeln igen i årets första seger i tredje starten.

– Usch, det var hemskt nervuppslitande. Jag stod bara och undrade om hon skulle komma bra till det. Det var hon värd, att få vinna igen. Nu kan vi se fram emot kval till StoChampionatet, sa en något tagen tränare Helena Burman sedan A Sweet Dance sista 100 plockat ner ledande Vikens Fingerprint och Oscar J Andersson.

En något märklig kuskstudie av Johnny Takter som låg raklång i sulkyn men från fjärde-tredje ytter kom fram i tredjespår sista 800 till vinsten på 1.15,0/2640a och ATG-oddset 2,31. 75.000 kronor till S Kristensson Åkeri AB som tillsammans med Helena Burman kunde inkassera ännu en seger i loppet efteråt värd 15.000 kr med fyraåriga Staro Mary Lou tillsammans med Per Nordström som ersatte Johnny Takter.
– Hade turen att stå där Johnny inte kunde fortsätta. Inga problem, har ju sett hästen några gånger, sa Per Nordström som bakifrån smart smet fram invändigt på bortre långsidan och i slutsvängen ända fram till ryggen på ledaren och fick luckan i god tid.
Staro Mary Lou tog årets första seger i sjätte starten på 1.14,6/2140 till ATG-oddset 3,76.

Då hade Per Nordström tidigare i Guldstoet för treåringar från dödens sista varvet tagit en stark andraplats, slagen med en halv längd av ledande Zolly och Mattias Djuse. Den andraplatsen var värd 175.000 kronor för Einari Vidgren Oy i Finland.
Christoffer Eriksson stod för en överraskning i tredje GS75 med egentränade Fireman Am som från kön kördes fram utvändigt ledande favoriten Hodder och Peter Untersteiner i slutsvängen och kopplade segergreppet 100 före mål. Första segern för Fireman Am i fjärde starten i år och åttonde totalt.
– Provade utan bakskor senast och det stämde inte alls då. Tillbaka till den gamla balansen och han har bra kapacitet och avgjorde säkert, sa Christoffer Eriksson efter vinsten på 1.15,7/2140a till ATG-oddset 14,40.
Här var det 35.000 till vinnaren som ägs av Christoffer och Mamilis Consulting AB.

Text: PETER KASTENSSON