– Det här är dynamit.
Orden kommer från Jägersrotränaren Per Nordström sedan hans Önas Prince vunnit det andra uttagningsloppet till Breeders Course 3 years old 2020 Second Final.

Lite kubbning den första biten, men sedan släppte Adrian Kolgjini (Billions) ledningen till Nordström. Och väl i ledningen fanns det inte något hot mot 3-åring som nu tog sin fjärde seger i den sjunde starten. Men vägen fram hit har inte varit enkel. Hästen är utrustad med slaggjord, fastbomull och går med skor runt om.
– Skulle jag rycka bomullen ur öronen på honom skulle han inte stanna förrän i nästa stad, skämtar Per.

Som unghäst var Önas Prince också hård och tuff, nu har tränare Nordström lyckats kanalisera det humöret till tävlingsbanan. Enligt Per Nordström finns hemligheten till talangen i hästens stamtavla, mormorsmormor heter Gelinotte – och mycket bättre blodslinjen går knappast att finna. Bakom Önas Prince, som vann på topptiden 1.11,5, svarade Wild West Diamant (Robin Bakker/Paul Hagoort) för en stark insats som tvåa och tog därmed den andra finalplatsen. Kan då Önas Prince bli kung i finalen på Jägersro den 28:e juli där 700 000 kronor väntar vinnaren?
– Det tror jag, svara Per. Så bra är han. Jag kanske rycker av alla skorna då och då tror jag att han kan spring under 1.11.