Urlo dei Venti, den imponerande vinnaren av Oslo Grand Prix i söndags, har fått en inbjudan till Hugo Åbergs Memorial.

Det var efter vinsten i Oslo som Jägersros sportchef Mats Ahlkvist, med hjälp av Rune och Mia Holmen, tog kontakt med ägarkretsen kring den italienska stjärnan. Och Ahlkvist fick ett positivt besked.
– De var väldigt intresserade av att komma till Jägersro och vårt största lopp. Väldigt glädjande, kommenterade Ahlkvist.
Urlo dei Venti fick en inbjudan att vara med i Elitloppet, men kretsen kring hästen valde då att stå över. Den italienske femåringen vann i våras Gran Premio della Lotteria i Neapel och imponerade då lika mycket som vid segern i Oslo. Välkände Enrico Bellei är ordinarie kusk på hästen som tränas av Gennaro Casillo.
– Nu känns det som om vi fått en bra start på Åbergsfältet, fortsatte Ahlkvist och hintade om att det finns ett par hästar till som kan bli klara den närmaste tiden. En oerhört spännande och intensiv tid med många kontakter och tankar, men det känns som om förutsättningarna för ett riktigt kanonlopp finns i år.

Sedan tidigare har Up and Quick fått en inbjudan efter vinsten i franska Argentan. Även vinnarna i Mikkeli, La Capelle och Årjängs Stora Sprinterlopp får en inbjudan till Hugo Åbergs Memorial.
Hugo Åbergs Memorial avgörs tisdagen den 31 juli, distansen är 1 609 meter och förstapriset en miljon kronor. Tio hästar kommer att bjudas in.

Foto: ANDERS KONGSRUD/TR Bild