Per Nordström och Önas Prince ”räddade” lite av Jägersroäran vid Halmstads V75-trav på lördagen. Efter V75.

Den hör publikfria dagen i något som liknade  vårväder blev hemmatränarnas dag med sex segrar. Jägersro fick nöja sig med blygsammare placeringar på STL/V75 även om Niclas Dyrbergs Kung Edward tog en hedrande tredjeplats i Silverdivisionen. Per Nordströms seger kom i sista loppet, efter STL/V75, med treårige Önas Prince. Minst spelad i det lilla loppet till ATG-oddset 27,38. Fick gå hela loppet utan rygg och målfotobesegrade Global Bergkamp sedan Nordström utfört något av ett balansnummer med Chocolatier-sonen sm galopperade direkt efter mål. Segrade nu på 1.16,7/2140 värt 40.000 kronor.
– Det är en väldigt lovande och kapabel häst. Vann ett lopp som tvåååring i två starter men fick sedan en muskelsträckning i hagen och det har tagit tid. Det finns mer att jobba med men vi siktar lite på ”Margareta-loppen” på Solvalla. Det här en av de mest lågpulsade hästar jag haft, sa Per Nordström om Önas Nougat som han själv äger tillsammans med P Hansson & R Nilsson.
Före V75 var Lutfi Kolgjini väldigt nära sin 1998e seger med Moruga men blev målfotoslagen av Cool McQueen och Björn Goop. En andraplats tog också Thomas Uhrberg med Cleopatra Mystique efter galopp kort efter start,

– PK