Joakim Lövgrens fina stallform håller i sig. Lördagens V75-dubbel med Illuminati och Jairo hemma på Jägersro fortsatte med en V64-dubbel i Halmstad på måndagen.

En-och-en-halv seger om vi ska vara riktigt noggranna. För när Echelon med från Peter Untersteiner inlånade Peter Zadel vann Lärlingsfinalen fick han dela seger med Ales Pavcic och J.H.Respons från Johan Untersteiner. Treårige Brioni-sonen Echelon ledde hela vägen men blev upphunnen på mållinjen av jagande J.H.Respons. Det betydde 26.550 kronor till vardera hästägare, för Echelons del Tord Olsson i Asmundtorp som ju också äger lördagens V75-vinnare Illuminati. Echelon tog sin tredje seger i femte starten på 1.15,9/2140a till oddset 1,38.

Joakim Lövgren visade sedan direkt upp Sevilla som var precis lika bra som Jocke lovat. Den sexårige Ready Cash-sonen gjorde sin andra start för Lövgren efter att ha varit skadedrabbad och borta i drygt ett år.
– Han har haft mera talang än hållbarhet, han var mycket bra som unghäst och det ser lovande ut nu, sa Lövgren som på sista långsidan retfullt enkelt seglade förbi sina konkurrenter till spets och vann med krafter kvar på 1.16,3/2640a till oddset 1,67.
30.000 kronor till Stall Travdröm som kan drömma vidare om större V75-pengar. I alla fall om man ska döma av det man fick se på måndagskvällen.

Bra stallform har också Helena Burman som har sitt bästa tränarår hittills. Före V64 visade hon genom Stefan Söderkvist upp treårige M.T.Neymar som hon äger tillsammans med HB Stall Vinninge. Till ledningen och Söderkvist fick sitta i orubbat bo i ledningen i 20-fart och vann hästens första seger i tredje starten på 1.18,6/2140 till oddset 4,77 värt 25.000 kronor. Försvann från banan direkt utan att passera vinnarcirkeln.
– En säkerhetsåtgärd. En mycket speciell häst som kräver sin man. Och kvinna, sa Helena Burman, rejält andfådd efter att ha sprungit över en tung innerplan för att själv hinna till vinnarcirkeln.
Thomas Uhrberg fick också representera Jägersro där. Han och Halmstadsamatören Bengt A Nilsson har ett långt samarbete och Thomas ledde från start till mål med Floalts Cicciolina som vann säkert till 4,51.

– PETER KASTENSSON