Deuxieme Picsous har blivit 11 år och skulle sluta för två år sedan. Senast han vann lopp eller var placerad bland de tre främsta var 2014. På onsdagen tjänade han 80.000 kronor som vinnare före V86 på Åby!

– Det är en häst som alltid gjort mig förvånad. Som när han var tvåa i Treåringseliten under Elitloppsdagen på Solvalla bakom en holländare. I dag blev jag glad att Ludde (Lutfi Kolgjini) strukit sin häst (Target Kronos), kommenterade uppfödaren, tränaren och ägaren (med Marie Stenberg) Johan Lejon.
Johan Untersteiner körde Deuxieme Picsous och tog ryggen på ledande favoriten Sahara One och Conrad Lugauer. På upploppet vred Untersteiner ner på open stretch och avväpnade säkert favoriten.
– Johan tog av bomullen för första gången och hästen kändes frisk på bettet i sista sväng, kommenterade den körande Johan.
– Egentligen skulle min häst slutat tävla för två år sedan. Ingenting fungerade. Men bl a Peter Untersteiner gav mig hjälp och förra året gick Deuxieme Picsous flera bra lopp. Vi får väl se om vi kan hitta något snabblopp nu, sa Johan Lejon om sin snart sexfaldige miljonär som vann på 1.13,3/2640a till oddset 4,00.

Hurricane River från Ola Samuelsson såg inte ut som en vinnare i ett lopp före V86. Från fjärdespåret i ett litet lopp med voltstart hamnade Hurricane River 30-talet meter bakom Sato och Kolgjinis Il Boscaiolo, som drog hårt där framme. Men på sista långsidan flög Hurricane River fram som en orkan med Johnny Takter bakom tyglarna. De kom fram till ledarna och Johnny gav Hurricane River en liten pust på innerspår i slutkurvan. När han vred ut ingången under upploppet avgjorde Hurricane River i ett nafs före Kolgjini-hästen med Stefan Söderkvist.1.15,5/2140 till oddset 4,07 gav 60.000 kronor detta treårslopp, Euro Classic Trot Next Year.
– Han är inte stor men har fin teknik. Jag gillar honom verkligen. Han har en del att lära fortfarande, som t ex att gå från fjärdespår med voltstart, men jag hoppas att alla bitar faller på plats, sa Johnny Takter om Hurricane River, som ägs av Peter Carlsson i Klippan. Hästen har han fött upp tillsammans med Jessica Carlsson.
– Nu känns det riktigt bra. Fast inte efter start, jag tycke han kom alltför långt efter. Men på sista långsidan trodde jag han skulle kunna vinna, sa Peter Carlsson.
Peter berättade också att man betäckte mamman Cinderella River med franske Up And Quick eftersom man var säker på att han skulle vinna Prix d’Amerique.
– Hurricane River var väldigt sjuk som föl och vi trodde han skulle dö. Sedan var han besvärlig under uppträningen och förtjänade att bli valack!

Text: PETER KASTENSSON