Marc Elias framgångar med hästar från pappa Conrad Lugauers stall fortsätter. Lördagens finaldubbel på V75 följdes upp med en V64-vinst i Halmstad på måndagen.

Men det fordrades ett uppförstorat målfoto för att Marc skulle få segerdefilera med Quite E.Wood. Han satt i rygg på ledande Gullabo Däck Bling. och Anton Knutsson när upploppet närmade sig. Fick luckan i ingången till slutrakan, men ledaren försvarade sig mycket tappert och det var i sista steget som Quite E.Wood fixade triumfen.
– Jag visste inte hur det gått men Anton gratulerade mig. Det här är en okomplicerad häst som kommer att ge ägarna stor glädje. En tacksam häst som alltid krigar, sa Marc Elias efter sexåringens första årsseger i andra starten – för nya ägare.
Tidigare under dagen köpte Mats Öhman, som haft framgångar med Man O’War Quite E.Wood som nu gjorde en första avbetalning på 35.000 kronor för vinsten på 1.15,5/2640a till ATG-oddset 4,82.
Ännu en Jägersrotränad V64-vinnare var Evangeline Face från Ola Samuelsson. Ett sexårigt sto som för Preben Sövik också tog årets första seger i andra starten.
– Lite vemodigt eftersom det här var en av hennes sista starter. Hon kom till oss från Frankrike i början av förra året med 2000 kronor intjänat och vi har tagit fram henne. Nu ska hon betäckas med Ready Cash som ägaren ar en betäckningsandel i, sa Preben Sövik som från andra utvändigt kunde vänta med segerattacken till 350 kvar.

Det är SRF Stable som äger Evangeline Face som vann på 1.16,8/2140 och gav 2,93 till ATG-spelarna och 30.000 till ägaren. Jörgen Sjunnesson fixade en seger till Flemming Jensen med Beautiful Kiss till ATG-oddset 4,03.

– PETER KASTENSSON