Tredje raka för Night Brodde som i senaste starten passeere en miljon insprunget och nu vann finalen i Bronsdivisionen och 250.000 kronor på Solvalla.

Marc Elias körde medan Conrad Lugauer valt Harran Boko (galopp ingången upploppet under angrepp) i den här finalen. Från femtespåret dundrade Marc och Night Brodde till spets, 1,08,9 första 500 och 12,6 första tusen. Night Brodde var fint på bettet, men pullade inte bort krafterna.
– Han var grym, väldigt grym, kunde Marc Elias konstatera.
– Vilken individ han är! Vilken öppning och han hade faktiskt lite sparat 1900 kvar. Då blir man inte orolig att han ska lagt för mycket kraft.

Night Brodde (efter franske Up And Quick) är fyra år och Lugauerstallet hade förhoppningar om att han skulle vara en häst för de stora årgångsloppen i år. Så blev det inte.
– Men han har passerat en miljon och visat en fantastisk utveckling, sa Marc Elias, som själv haft ett mycket fint år med bl a en andraplats i Svenskt Travderby med Ferrari Sisu.
– Så når vi var att slå Adielsson (med Attraversiamo), men det var stort även med en andraplats. Jag hoppas att nästa år blir lika fint!
Det är Firma CatMit som äger Night Brodde som noterade vinnartiden 1.12,1, nytt rekord och snabbast på Solvalla i går. Här var för övrigt Thomas Uhrberg trea med Cobbys Olifant från ryggen.

Text: PETER KASTENSSON
Foto: LARS JACOBSSON/TR Bild