Marc Elias var i Kalmar på fredagslunchen och tog med sig en dubbel hem till Lugauerstallet.

Inledde i första loppet, V65-1, med Quite A Quality som visade lite av gamla takter. Dödens på ledaren och pressade på. Hade goda chanser att krypa ner i rygg men fortsatte pressa på och första rundan avverkades på 1.12. Det bekom inte femårige Quite A Quality något. 600 kvar satt Marc Elias i ledningen och sedan kunde ingen gå i närhet.
– Krafter kvar! Nu visade han lite av den form han hade förra året då han vann V75 från dödens. Jag visste att han kunde gå där och han har blivit bättre och bättre med starterna i år sedan han haft lite oflyt, sa Marc Elias.
Quite A Quality som ägs av Sikroma Horse AB i Växjö noterade 1.13,4 2140 till ATG-oddset 4,77 värt 25.000 kronor.
En annan femåring som visade klassen var Spartak Face som efter lite kamp om ledningen sedan gjorde sitt eget lopp. Efter 1.12,9 första tusen kom Spartak Face lite avstannande i mål på 1.12,5/1640a.
– Det är på den här distansen han kan visa sin klass och vi ska försöka hitta såna lopp. Jag tyckte det var viktigt att vi fick ledningen och han hade också krafter kvar. Vi ska jobba med att försöka få lite mer styrka i honom, ännu gillar han inte 2140, menade Marc Elias om Spartak Face som ägs av Entreprenadställningar i Skåne AB m fl.
25.000 kronor även här och ATG-spelarna fick 1,74 för Spartak Faces tredje i årets sjunde start.

Text: PETER KASTENSSON