Jägersro Malmö Hästcenter är något som engagerar. Och mottagande är onekligen positivt.
Plötsligt sprudlar inte bara Jägersro utan hela trav–Sverige av idéer – en del snudd på galna medan andra är avancerat framtidstänk.

Anders Lindqvist, sedan många år tränare i Frankrike, har en stor erfarenhet av travbanor med olika mått säger bestämt:
– Bygg inte en för stor bana. Laval som mäter 1250 meter är en trevlig bana. Cabourg (1275 meter) har ofta sevärda lopp och där någonstans tror jag att den maximala längden ligger.
Lindqvist har ett par andra iakttagelser:
– Enghien (1300 meter) har ett nästan 400 meter långt upplopp, där vågar nästan inte någon köra i ledningen och man undviker absolut dödens. Storleken på kurvorna är också viktig.
Fast Lindqvist vore inte Lindqvist om han inte droppade en galen idé också:
– Är det helt orealistiskt med en rörlig läktare på innerplan? En läktare/restaurang/måldomartorn på räls med plats för till exempel 2000/3000 personer som följer fältet från ringside.

Svante Båth, Solvallatränaren som bl a har fem hästar till start i Svensk Uppfödningslöpning.
– Fantastiskt spännande, säger Solvallatränaren Svante Båth och utvecklar sitt resonemang kring anläggningen.
– Nu finns det chansen att göra något riktigt bra. Spontant för publiken tycker jag att det ska vara en närhet till banan.
Svante, med 184 hästar i träning, vill inte heller ha för stor bana. 1000–1200 meter, tycker han.
– Jag är rädd att publiken väljer TV–skärmen hemma istället för att vara på plats om de ska följa loppen på en skärm även när de är på plats. Sen vore det kul med en starttarm. Ja, det gäller att tänka lite utanför boxen så det känns som ett spännande projekt.

Halmstads Peter Untersteiner är en ständig besökare på Jägersro, men då han inte läst in sig ordentligt så är han försiktig i sitt uttalande.
– Jag är faktiskt lite dåligt insatt i exakt vad som kommer att hända. Har givetvis förstått att det ska rivas för att byggas nytt och dessutom siktar man mot en längre bana. Utan att svamla för mycket kan jag i alla fall konstatera att jag alltid är positiv till förnyelse och skulle det bli en bana på 1350 meter så känns även det positivt. Jag skulle gissa att det kan innebära ett längre upplopp och det bör i sin tur resultera i att bästa hästen har större segerchans.

Från Halmstad till Danmark
René Jensen byter inom kort från sportchefsjobbet i Halmstad till samma uppdrag för hela Danmark.
– Alla dessa nya projekt är bra, vi måste ju agera och då framförallt gentemot publiken. Anläggningarna har växt ifrån verkligheten och man måste anpassa sig till vad folk vill ha.
– En annan viktig del är givetvis det sportsliga med en längre bana, vilket är bra för mångfalden. Ett minus kan givetvis bli att man inte ser hästarna lika bra, men med dagens teknik bör det inte vara några problem att lösa. Sammantaget kan jag konstatera att detta projekt verkligen ligger i tiden.

Carl-Otto Göransson, tränare Halmstad, är också lyrisk:
– En ny bana låter ju helt fantastiskt och detta ska bli väldigt spännande att följa. Man har ju Åby att gå efter och kan man förbättra det bygget ytterligare samtidigt som man bygger en längre bana kan det bara bli succé.