På måndagen gjorde en riktig ”snackhäst” från Lutfi Kolgjini sin debut. Med seger!

Det var Anders Ströms och Stall Courants treårige Kennedy som debuterade i miserabelt väder – en tung dimma gjorde det svårt att följa loppet. Från bakspår hittade vad vi kunde skönja Kolgjini tredje utvändigt och han väntade tills man svängde in på upploppet innan han satte in den avgörande stöten. Ingen stor segermarginal till ledande Yukon Bay och Ulf Ohlsson men ändå säkert på 1.18,9/2140 som favorit till oddset 2,02.

Kennedys mamma är 13-faldiga miljonärskan Lisa America och pappan är Joke Face. Lisa America har nu en tvååring efter Jimmy Takters Hambletonianvinnare Trixton och en ettårig helsyster till Kennedy.
– Kennedy är en av de tre hästarna som jag tror kommer att tjäna mest pengar i mitt stall i år, har Lutfi Kolgjini uttalat.
Och Kennedy inledde med att dra in 50.000 kronor till Stall Courant den här kvällen i Mantorp.
Lutfi Kolgjini och Courant fick för övrigt hundraprocentig utdelning. De hade även sexåriga Pandora Face till start, med ledning strax före 500 meter och sedan säkert undan till vinsten på till oddset 1,59. Första vinsten i årets tredje start för Pandora Face gav 35.000 kronor.

Efter det här loppet, där Tony Wallin bakom Carpenter On Tor efter en incident i sista kurvan åkte av och hästen skenade runt banan, bestämde tävlingsledning och kuskar gemensamt att ställa in resten av tävlingarna på grund av att sikten var alltför dålig. Det blev alltså ingen V64 på måndagen.

Text: PETER KASTENSSON
Bild: MAGNUS STRÖMSTEN/ALN