Så fick Tae Kwon Deo visa sin klass igen efter malören senast. Han och Adrian Kolgjini vann Ragnar Thorngrens Minne och en kvarts miljon kronor vd Åbys V75-trav på lördagen.

Senast råkade Tae Kwon Deo trampa upp i framförvarande vagn efter start på Jägersro. Adrian hade bakspår igen med den amerikanske fyraåringen och fick sitta sist i andra spår. I sista sväng fick han rygg på Zarenne Fas i fjärde spår, fick ut i femte spår ingången till upploppet. Och spurtade ner hela gänget till säker seger på 1.11,8/2140a!

– Han plockade ner 11 hästar sista 150 meterna på upploppet. En fantastisk prestation av honom. Men jag visste att formen var bra, sa Adrian Kolgjini.
Tae Kwon Deo tillbringade treårssäsongen hos Jimmy Takter i USA. Kom hem till Kolgjinistallet inför fyraårsässongen och har vunnit SprinterMästaren i Halmstad men har agerat lite ojämnt.
– Det är inga maskiner, det är inte bara att köra in och byta olja. Nu siktar vi på Breeders’ Crown i november men för att få starta där måste han gå ut i ett lopp i Solvallaserien på Solvalla först, berättade Adrian Kolgjini.

Det är Lutfi Kolgjini som äger Muscle Hill-sonen Tae Kwon Deo tillsammans med Whap Capital AB. Som till ATG-spelarna betalade oddset 4,70.
Adrian Kolgjini vara bara centimetern från att ta två V75-segrar. 29-oddsaren Partizan Face blev från tredje invändigt på open stretch målfotoslagen av Ragazzo Da Sopra och Björn Goop ute i banan. ”Trodde faktiskt jag vann, men hästen var bra och ägarna var nöjda”, sa Adrian som här körde in 150.000 kronor.
Tävlingarna inleddes av Åby Stora Montépris där Jessica Pilenberg tog en stark andraplats med Shogun D.K., hemma från Frankrike, bakom Star Advisor Joli värd 62.500 för Jemi Racing HB i Skurup.

Text: PETER KASTENSSON
Foto: MALIN ALBINSSON/TR Bild