Succén Super Trot Cup fortsätter – och utvecklas ytterligare under 2018. Nytt för i år är att den gamla klassiska banan Krieau i Wien står som värd för ett uttagningslopp.

– Oerhört spännande, säger Sebastian Behrens från trotto.de i Berlin. De framgångsrikaste tränarna från Österrike brukar komma och tävla hos oss och drar även med sig publik.
Super Trot Cup lockar med fina 35 000 euro till vinnaren av finalen, som avgörs i samband med det tyska derbyt den femte augusti. Innan dess har det avgjorts fyra uttagningslopp.

  • 24 juni på Wien–Krieau
  • 1 juli på Berlin–Mariendorf
  • 15 juli på Berlin–Mariendorf
  • 17 juli på Jägersro

Finalen avgörs över 2 500 meter autostart och brukar vara ett rivigt lopp.
– Ett härligt arrangemang som är precis i vår anda, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist. Internationellt utbyte, fina prispengar och en festlig inramning.
Den tyska derbyweekenden i Berlin är en klassiker inom travsporten. Det är en av de största travhelgerna under året i Tyskland och arrangemanget lockar alltid mycket folk och Berlins centrala placering i Europa gör att det kommer många tillresande tränare och kuskar. Kvällen innan Derbyt hålls också en kvalitetsauktion på ett 80–tal hästar.
– Vi försöker göra hela helgen till ett stort party. Vi har en fantastisk uteservering och en välkände VIP
avdelning, berättar Behrens.
Från Jägersro kommer Sydbuss att arrangera en resa till travfesten och minst två bussar kommer att göra resan Malmö–Berlin.
Stora sponsorer från Europa och USA har upptäckt festen och Super Trot Cup vilket höjer evenemanget ytterligare.