Kolgjinistallens hästar har efter en lång svacka visat uppåtgående form – på lördagen fick Adrian Kolgjini en V75-seger på Solvalla.

Efter det att spelbolagen ”släppts fria” kallas det STL, Svenska Travligan, och i den statistiken räknas enbart divisionsloppen från V75-spelet in. Alltså inte när Up North från Adrian Kolgjini skrällsegrade med Kim Eriksson i V75 Champions inom V75-spelet på Solvalla.
Omgångens största favorit, finske gästen Wind Of Victory, gjorde en slät figur i ledningen och hade inget att sätta emot när Up North utmanade genom slutkurvan och därefter seglade undan till överlägsen triumf.
– Det löste sig vettigt och hästen var väldigt bra. De flesta blir trötta i dag men det gällde inte den här, sa kusken Kim Eriksson som körde in 200.000 kronor till Väsjö Fastighets AB i Stockholm. ATG-oddset var rejält 15,93 och vinnartiden på den krävande banan 1.15,7/2160.

Efter olika vinnare i varje avdelning var kuskmatchen fortfarande en öppen historia inför avslutningen – där formkusken Carl Johan Jepson bärgade slutsegern genom en femteplats.
– Det är mycket prestige och jättekul att vinna, sa Färjestadkusken.

Christoffer Eriksson fick en seger med sig söderut tillsammans med Ola Samuelsson. Innan V75 segrade Christoffer i ett treårslopp med Mingait Tooma trots dödens 1500 kvar. Gick undan i ledningen 600 före mål till smått överlägsen vinst på 1.17,8/2140a till ATG-oddset 4,05. Stall Oxalis som fött upp och äger får 70.000 kr.

Text: PETER KASTENSSON
Foto: LARS JAKOBSSON/T R Bild