Inga SM-tecken men väl en V75-seger för Jägersro på Åbys lördagseftermiddag med SM-lopp.

Det var Adrian Kolgjini och Kennedy som segrade i det inledande V75-loppet med 150.000 kronor till vinnaren.. Kennedy, som ägs av Stall Courant och Lutfi Kolgjini startade med 20 meters tillägg över 2640. Adrian gjorde tidigt slag i saken. Efter ett varv satt han i ledningen och därifrån behärskade han det hela.

– Det är otroligt kul att få vinna igen. Jag vet ju vad han kan. Han varit i fyra stora finaler men det har också varit lite väl stora kliv för honom. Nu är han tillbaka i sin vanliga klass. Men det är också först nu man kan köra på honom, han har sprungit och bromsat tidigare, sa Adrian Kolgjini – som har stora planer för Kennedy nu.
– Han ska förberedas med dom andra i gänget som ska gå ner till Frankrike!
Kennedy vann på 1.14,3/2660 till ATG-oddset 3,12.
Adrian fick också med sig en andraplats från V75 i det att kusktalangen Magnus Djuse körde in en andraplats med Eclipse Am i Ungdoms-SM bakom storskrällen Get Ready On Tour med Henriette Larsen på open stretch.
En bronspeng blev det för Joakim Lövgren och Racing Mange som trea i SM bakom en fantastisk Milliondollarrhyme och Fredrik B Larsson och Disco Volante med Ulf Ohlsson.

SM-dagen avslutades efter V75 av Robert Andersson med Silver Glen som ledde från start till mål. ”Robban” har haft två fina dagar. På fredagen segrade han i ett breddlopp  i Kalmar med Silver Lore. Då handlade det om bara 10.000 kronor här var det i alla fall 30.000 till honom och Anette Odder. Fyraårge Silver Glens tredje seger i elfte starten på 1.17,0/2140 vilket gav ATG-spelarna 8,52. Tvåa var här Christoffer Eriksson med Wood Lane efter startgalopp.
– Det blir en riktigt kapabel häst när han mognat. Han är fortfarande lite valpig men polletten håller på att trilla ner. i dag höll jag ett någorlunda tempo och hade också bästa hästen, menade Robert Andersson.

Text: PETER KASTENSSON
Foto: MALIN ALBINSSON/T R Bild