Fyra kanonhästar. De dubbla uttagningsloppen den 13 maj till Breeders Course 3 years old 2020 First Final såg några av årsgångens bästa hästar i topp.


Hellbent for Am – Örjan Kihlström. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

På Solvalla vann storfavoriten Hell Bent for Am (Örjan Kihlström/Stefan Melander) före starkt avslutande Natorp Bo (Kim Eriksson/Patricia van der Meer).
– Han var grymt fin och Marcus (USA–stationerade Marcus Melander) hade ställt i ordning honom på riktigt bra sätt åt oss. Han hade bara gått något jobb hos mig inför första loppet och var väldigt svårbedömd, men hästen vann på väldigt bra sätt och är väldigt fin, sammanfattade Melander.
För Hell Bent for Am handlade det om ledningen från start till mål, Kihlström kördes precis så mycket som behövdes för att behålla ledningen. Sen var loppet i princip över. Natorp Bo smög med bakom, avslutade bra men aldrig med segerchans.


Philosopher – Peter Ingves. Foto: MIKAEL ROSENQVIST/MIRO MEDIA

På Jägersro handlade det om mer dramatik. Där vann Philosopher (Peter Ingves/Sören Norberg) före Kuyt F.Boko (Robin Bakker/Paul Hagoort). Men Philosopher galopperade i den första kurvan, tappade många meter men hans avslutning från köposition sista 500 metrarna var magnifik.
– Vi har hela tiden vetat att det här är en riktigt fin häst. Han var sjuk en period i höstas och kunde inte göra sig själv rättvisa, men nu är han bra, förklarade tränaren Sören Norberg.
Här var Kuyt F.Boko tapper efter ett tungt lopp utvändigt och han kommer med all sannolikhet att vara i ännu bättre form till finalen den 31 maj på Solvalla med en total prissumma på två miljoner SEK.

Text: ANDERS ENGMAN