Joakim Lövgren inledde V75 på norska Jarlsberg med Juan över tre varv.

Åttaårige Juan startade med dubbla tillägg med grunddistansen 3.200 meter. Inledde med några passgångsteg innan Lövgren skickligt fick Juan att gå över i trav. Fint fram femte sedan fjärde utvändigt. 1250 före mål började Jocke titta framåt. Tredje spår till andra ytter på sista bortre långsidan och när Jocke vred på i slutattack gick Juan spänstigt till lätt vinst.
– Han brukar inleda i pass när det är voltstart. Men det är bara att låta honom sköta sig själv så ställer han sig i trav, sa Joakim Lövgren.
– Det blev bra för mig när Hamres Harley D.E. galopperade och på sista varvet ville jag ha koll när tempot drogs upp. Jag kände ju heller inte alla hästar men Juan har ett hjärta av guld.
75.000 norska kronor till ägande Günter Hertz när Juan vann till ATG-oddset 3,37.
Med Racing Mange i Ulf Thoresen Grand International kunde Jocke susa till spets men Racing Mange blev het som en spis med 1.07,6 första 500 och 10-fart första 1500. Det blev för tufft för Racing Mange som stumnade till fjärdeplatsen sedan Ringostarr Treb och Wim Paal diskvalificerats från den platsen för snäv körning på upploppet när Vitruvio och Jorma Kontio vann.

Text: PETER KASTENSSON