Många favoriter ”gjorde vad dom skulle” på V4 där det var härligt att se Johnny Takter i comebacksulkyn bakom Livi Lady som enkelt avslutade det streckspelet.

Bra montéodds på segermaskinen Bonnies Celebrity

STL/V75-lördagen inleddes med Vårmontén, tillika första V5. En mindre överraskning på ATG-spelet, faktiskt. Bonnies Celebrity med 10 vinster på 11 montélopp till ledningen och höll hela vägen för duktiga Tova Bengtsson som red för Stefan Persson. 52 för 10! Den Of Warlock och Sofia Adolfsson tog dödens varvet kvar men fick nöja sig med andraplatsen före Bellinissimo och Jonathan Carre.
– Det är fantastiskt kul att få rida en så självgående häst. Han har lärt sig och tycker det är så kul. Han bara vill iväg. Jag ryckte mössan om det skulle komma någon bakifrån men det kändes som det inte hade behövts, sa Tove Bengtsson som nu kan se fram emot finalen i detta Summer Meeting som rids i Oslo 9 juni med 100.000 NKR till vinnaren.
– Ska bli kul. Han är lätt att resa med, Bonnies Celebrity, sa Tova.

Hairos F.Boko visade löpskallen

Hård uppgörelse i V5-2 där Hairos F.Boko visade fin löpskalle för Peter Untersteiner. Till spets sedan första 500 avverkats på 1.09,3. Fick It’s My Boko och Joakim Lövgren utvändigt och Jocke satte tuff press på ledaren runt slutsvängen. Såg ett tag ut att få övertaget men Hairos F.Boko bet i och kontrade sig till en halvlängds seger. S.H.T.’s Piraya och Thomas Uhrberg trea.
– Andra starten för oss och han har skött sig bra. Han kämpade bra. Lövgrens häst bjöd ju strid, två bra hästar som fightades. Det har börjat bra och han borde kunna få en fin framtid i Sverige. Han kommer ju från Holland, sa Peter Untersteiner.

Erling stort danskt treårslöfte i V4-3

Danske treåringen Erling från Henrik Thomsen kom med gott renommé från sitt hemland och gjorde inte kretsen runt sig besviken. Jörgen Sjunnesson tog spets dryga 1 500 före mål och var sedan mer eller mindre överlägsen även om Ubiquarian Face avslutade bra för Adrian Kolgjini liksom Goofy och Per Nordström.
– Han har gått tvåårssäsongen med helstängt huvudlag och vi provade att börja om med helöppet. Han drog på lite när jag tog spets men lugnade. Det var många bra bitar i dag, sa Jörgen Sjunneson.
– Han är helt fantastisk. Det är ett stort nöje att arbeta med en sådan häst. Vi hade lite otur i de två stora tvååringslöpen i Danmark men gick världsrekord. Han är anmäld i de danska årgångslöpen. Vi får titta lite på treåringslopp i Sverige också, det finns inte så många lopp för treåringar som tjänat lite pengar hemma, sa Henrik Thomasen.

Härlig återkomst av Johnny Takter med Livi Lady

Johnny Takter gjorde efterlängtad comeback i sulkyn i V4-4 bakom Livi Lady från Bo Westergård. Det kunde inte slutat på bättre sätt. Johnny körde lugnt och säkert till spets, kunde överta från Carl Johan Jepson som snabbstartat från tillägg med Rafale d’Inverne.
Sedan behövde Johnny inte bekymra sig för mycket om motståndet. Lika cool som alltid gjorde han sitt eget lopp och vann efter behag före Rafale d’Inverne med Olivia Cheri och Christoffer Eriksson som trea.
– Jättekul! Det är alltid fint att få köra väl förberedda hästar och Bo Westergård ringde mig förra veckan och sa att han hade två bra hästar till Jägersro och frågade om jag ville köra. Den här var verkligen fin och det var inga problem, sa Johnny Takter som fastställde V4-utdelningen till 176 kronor.

Vilken härlig lördag det blev för Conni

Conrad Lugauer kunde summera en fin V75-lördag med en tredje dagsseger i evakueringsloppet. Med fyraåriga Alhambra ledde han varje meter. Ingen stor marginal här, men det räckte för att hålla undan för mycket starkt avslutande Inasawa Smart som kom flygande från sista häst efter lite trafikproblem i starten för Joakim Lövgren och tog andraplatsen före Barista Oak och Christoffer Eriksson från ledarryggen.
– Typisk Read Cash-häst. Antingen vinner hon eller så galopperar hon. Jag hittade henne på en auktion i Stockholm och jag är mycket nöjd med henne. Det här har varit en fantastisk dag, avslutade Conrad Lugauer.

Lördagens loppsponsorer var RIX FM, Mild Media, Executive Caviar, Malmö Mur & Puts, Michelsens Bil, TMG Öresund och John Scott’s.

Text: PETER KASTENSSON
Foto: Mikael Rosenquist / MiRo Media