(På fotot: Cyber Lane med Johan Untersteiner 11. løbs vinder af Copenhagen Cup 2018 på Charlottenlund d. 2018-05-13.
Fotograf: Burt Seeger)

Derbyvinnaren från 2017 på Jägersro Cyber Lane var oemotståndlig när han och Johan Untersteiner defilerade hem Copenhagen Cup på söndagen. Men vi ska inte glömma bort en Jägersrotränad vinnare i Klass II-loppet på V75.

Nu vill förstås alla se Cyber Lane i Elitloppet, men ägaren Lars Åberg och Johan Untersteiner är försiktiga generaler och något besked lär inte komma förrän om några dagar. OM det blir positivt lär Cyber Lane få sällskap av loppets tvåa, danske Taktethem med Steen Juul, kanske också av trean för Björn Goop Cruzado dela Noche.

Tomas Malmqvist bevisade det vi skrev efter lördagens tävlingar på Charlottenlund: hans stallform har infunnit sig. På söndagen fick stallet äntligen sin första V75-seger för året.
Den fixade Johan Untersteiner (också!) med fyraårige Early Pactol, som var riktigt imponerande när han spänstade hem Klass II-loppet på 1.14,2/2000a.
– Han var faktiskt bättre än någonsin, jag har nog aldrig sett honom så bra, kommenterade en mycket nöjd Tomas Malmqvist efter den lätta segern. Hästen har alltid varit snabb men jag har inte kunnat träna honom riktigt som jag vill, men nu har han börjat mogna i kroppen. Det såg väldigt bra ut när Johan körde undan.

Early Pactol fick favoriten Patronus med Peter Ingves utvändigt men Johan hade ingen tanke på att släppa till konkurrenten. Patronus gjorde det ändå bra som delad trea bakom tvåan Voyage d’Amour och Mike Lenders.
– Early Pactol har blivit finare och finare för varje start och när jag drog tussarna stack han bara undan. Och det fanns krafter kvar, sa Johan Untersteiner till segern värd 74.456 danska kronor, som väl är värda 100.000 svenska, för Linné Trav AB i Malmö.

Två starka prestationer gjorde två årsdebuterande, Jägersrotränade hästar. Mulligan och Thomas Uhrberg var ytterst nära att invändigt avväpna tyske Goldy Stardust och Michael Nimczyk i Stoeliten, och Husse Boko och Joakim Lövgren avslutade från omöjligt köläge mycket lovande till tredjeplatsen när Portland från Frankrike och Björn Goop tog hem Fyraåringseliten före Tsunami Diamond med Robin Bakker från Nederländerna.

Text: PETER KASTENSSON
Bilder: BURT SEEGER/Kanal 75