Campo Bahia, Jägersros stora fixstjärna, är tillbaka på tävlingsbanan. Foto: Mikael Rosenquist/MiRo Media.

Campo Bahia är tillbaka. Nu kliver han ut som stor favorit i Johan Jacobssons Minne direkt i sin comeback.
– Jag blev förälskad första gången jag såg hästen. Vilken utstrålning! Så det är jättekul att vi kan bjuda vår V75–publik på den godbiten, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist.

Campo Bahia, tränad av Conrad Lugauer, har inte startat sedan han var förkyld och förlorade som favorit i Svenskt Travderby första söndagen i september. Sen fick han tid att återhämta sig och nu är han redo att starta igen.
– Han har tränat på bra hemma, han har gått några intervalljobb men har inte varit inne på banan något. Jag bedömer att han har 95 procentig form, säger Lugauer.
Campo Bahia ska för andra gången i sin karriär starta i voltstart och ska dessutom jaga ikapp 20 meter på ett gäng dugliga treåringar.
– Voltstart tror jag inte är något problem, han har fått mer erfarenhet och är en stabil och trygg häst. Jag vet att jag har en häst för de största loppen så jag känner mig förhoppningsfull. Han kan gå utvändigt ledaren, han kan gå i tredjespår och han kan vinna med en spurt.
Lugauer låter alltså väldigt lugn när stallets stjärna ska göra comeback. Samtidigt varnar han för att det här inte är det viktigaste loppet i karriären.
– Nej, det här är en häst för Grupp–1 lopp. Det viktigaste är att han avslutar snabbt och fungerar bra. Jag måste tänka lite framåt också.

Med att tänka framåt menar Lugauer att det stora målet för Campo Bahia är Criterium Continental på Vincennes den 22 december. En seger där skulle också ge en friplats till Prix d’Amerique sista söndagen i januari.
– Men för att vi ska starta i Frankrike krävs det också att han gör ett bra lopp på lördag också.
Taktiken i Johan Jacobssons?
– Det är lite upp till motståndet. Går det för sakta för honom så får jag köra fram tidigt. Vi får se.
Kanske är det så att värsta hotet mot Campo Bahia kommer från Halmstad. Johan Untersteiner, som jagar kuskchampionatet på Jägersro och just nu leder tre segrar före Joakim Lövgren, kommer med treårige Guzz Mearas.