Fina insatser av både två- och fyrbenta vid onsdagens V86-tävlingar på Åby och Solvalla.

Men Roger Malmqvist serverade Kung Edward ett lopp som blev helt perfekt. Fjärde invändigt och när upploppet närmade sig var det helt öppet att styra ut. Hade 20 meter fram till de främsta och när Steppping Stone galopperade på upploppet kunde Roger finåka ute i banan till lätt vinst på 1.15,5/3140a till oddset 31,26!  Årets andra seger till Kung Edward och ägarna Niclas Dyrberg som alltså också tränar och har fött upp, R Johansson & M Ekholm.

På Åby visade Joakim Lövgren också sin körkunskaper bakom tyske Jairo. Jocke såg tidigt att han skulle tvingas gå utan rygg i den hårda vinden och styrde ner så fort han kunde. I sjunde och sista paret invändigt! Ut i fjärde ytter under slutrundan, framåt 700 kvar och kunde krypa ner och pusta en bit i slutsvängen innan det blev fritt att dra i högertömmen 300 före mål. Och på lätta hovar gick Jairo till lätt vinst på 1.14,7/2660 till oddset 6,80. 30.000 kronor till Herz, trots att det var V86…
Innan vi drar till Solvalla och Calle Crown så hade Christoffer Eriksson följt upp sin Jägersrodubbel på tisdagen med en dubbel även på Åby. Före V86 med Valsa Lavec från Timo Nurmos till oddset 2,31 och sedan på V86 satt Shestheone Trot från unge men avstängde Marcus B Svedberg från Färrjestad till 2,48.

På Solvalla avslutade Calle Crown med en högst välförtjänt seger till Easy KB och Tomas Malmqvist. Han var senast ute mot bl a Very Kronos och fantastiske världsrekordhållaren Villiam i uttagningen till Svenskt Trav-Kriterium, svarade för en kanoninsats med en tredjeplats. Nu satte sig Torbjörn Jansson lugn i dödens utvändigt på Camaro Brick, pressade denne till galopp i början av upploppet och höll sedan enkelt undan på 1.14,7/2640a till oddset 2,76. Här var det 100.000 kronor till Easy KB eftersom det var en consolationslopp till Kriteriet som Calle Crown visade sin styrka i.

Text: PETER KASTENSSON
Bilder: Åby MALIN ALBINSSON/Kanal 75
Solvalla LARS JAKOBSSON/Kanal 75