Tre segrar med hem i bagaget hade Jägersroränarna från Åby på torsdagskvällen.

125.000 körde Joakim Lövgren hem till Günter Herz i Tyskland efter en fin seger med Jairo. Åttaåringen hade inledningsvis svårt att hänga på  tempot 06,5 första 500 men segade sig ikapp det lilla fältet.
– Gynnsamt för oss när Robban (Bergh med favoriten Coktail Fortuna) fick svar. Jairo kan inte riktigt ta för sig i startrusningen och vi sladdade lite. Sedan blev det upplagt för oss och han väl nästan skyldig att vinna, tyckte Jocke Lövgren.

– Jairo tycker inte det är roligt att träna måste variera och försöka göra det roligt. Han älskar hagen och mat så får vi låna honom lite till träning!
Jairo tog sin nadra seger i ör i åttonde starten på 1.10,4/1609a till ATG-oddset 5,24.

Stefan Söderkvist ersatte Thomas Uhrberg bakom Darling Godiva från Lars I Nilsson. Hittade direkt till ledningen och stannade där och vann på målfoto efter hård strid mot Jocke Lövgren och Global Action. Tredubbelt Jägersro då Tobias O Eriksson var trea med Bodybuilder.
– Hade fått information om att formen var fin och att hon kunde öppna snabbt och det stämde. Inte säker på att jag vunnit men Lövgren trodde att det var så, sa Stefan Söderkvist.
Treåriga Darling Godiva tog sin tredje seger i sjunde starten till Godiva AB i Bjärred på 1.13,1/1640a och ATG-spelarna fick 11,35.

Tredje Jägersrosegern till Conrad Lugauers stall. Hanna Lähdekorpi hade fått förtroendet bakom femårige Spartak Face. Tog rygg på ledande Dynamite Life med Håkan B Johansson i Amatörserien och avgjorde säkert på open stretch. 1.13,2/1640 till ATG-oddset 2,00 gav 30.000 kronor till AB Entreprenadställningar i Skåne. Andra årssegern i fjärde starten till Spartak Face.
– Tacksamt att få köra fina hästar från Conni. Jag var nöjd med rygg på Håkan även om det gick lite väl sakta. Okomplicerad och lättkörd häst, tyckte Hanna Lähdekorpi.

Text: PETER KASTENSSON
Foto: GÖRAN LINDSKOG/Sidmakarn