Med årets 55e seger till Jägersro och den 27e till Lutfi Kolgjinis stall avslutades V75-året 2017 med att Friend Of Nature segrade i Fyraåringslopp-Gott Nytt År i Örebro!

Lutfi Kolgjini var hemma och firade nyår och hade överlåtit körningarna av Platon Face och Friend Of Nature till Carl-Johan Jepson från Färjestad.
Det blev En imponerande vinst för Friend Of Nature som tog spets efter 500 på den något besvärliga banan efter 1.11,7.
– Jag tänkte att jag kan ju inte sitta kvar i rygg utan jag kör till och vi fick ledningen. Sedan gjorde hästen ett fantastiskt lopp och Ludde och Adrian hade helt rätt, hästen hade strålande form, sa Carl-Johan Jepson som redan vunnit ett V75-lopp med Mack Dragan.
– Men jag trodde faktiskt att jag torskat med Friend Of Nature, den utvändige kom väldigt snabbt.
Det var Rakiki Fri och Anna Isabelle Karlsson som kom farande på upploppet men Platon Face höll undan med den minsta av nosar.
– Här hade jag stolpe in. Det hade jag inte med Platon Face som  också hade väldigt fin form, sa Jepson.
…som här blev tagen i  starten av en utvändig häst (borde varit omstart!) och fastnade med hjulet, fick därmed sitta kvar på innerspår långt ba ki kön. När luckan kom alltför sent avslutade Platon Face flygande till fjärdeplatsen.
Fyraårige Friend Of Nature ägs av Cete Trav HB i Höllviken, vann  på 1.15,3/21400 a till oddset 4,75 och det belönades med 100.000 kronor.

Text: PETER KASTENSSON
Bilder: MALIN ALBINSSON/Kanal 75