Stall Lugauer selar ut Bonny Boy (V75-5) och Ferrari Sisu (V75-7) och under lördagens V75-tävlingar i Örebro. Thomas Uhrberg har Giveitgasandgo till start i den tredje avdelningen, men allra värst är stall Kolgjini med åtta (!) hästar. Vi har tagit pulsen på Dante som i sedvanlig stil har järnkoll på stallets hästar.

  • 10 Rushmore Face (V75-2) gick i mål med sparade krafter senast och har sett ännu bättre ut i jobben efter det. Känslan är att han har tagit ytterligare kliv i Frankrike under vintern och jag vill varna lite för honom denna gång.
  • 2 Tae Kwon Deo (V75-3) gick ett kanonlopp i comebacken och det var lite över förväntan då han bara hade fått två tempojobb inför den starten. Han var samtidigt ganska tung, behövde loppet och ser nu riktigt fin ut i jobb. Läget är perfekt, vi räds inte motståndet och tror mycket på honom. Nu blir det dessutom barfota och detta är utan tvekan vår bästa chans på lördag.
  • 6 Speedy Face (V75-3) gick ett väldigt bra lopp som trea senast, gick utvändigt och var bara slagen med en halv längd. Jobbar på riktigt bra även efter den starten, men läget är lite vingligt och han slår ju knappast Tae Kwon Deo varför det är en platschans i första hand. Vi ändrar mest troligt till ett helstängt huvudlag.
  • 2 Electra Jet (V75-4) skulle ha startat för ett tag sedan men blev struken utan att det var något allvarligt. Har jobbat på riktigt bra och snacka om att denna hästen kan flytta på sig. Läget är perfekt för att få ett rygglopp och med lite tempo blir jag inte förvånad om hon vinner. Hon går jobb med våra bästa hästar i stallet och det ska bli kul att se henne på tävlingsbanan. Barfota runt om är inget nytt för henne, men det är däremot den amerikanska jänkarvagnen.
  • 2 Upstate Face (V75-5) var lika bra som vi hade trott senast och har gått framåt ytterligare med loppet. Han kan säkert vara 15 meter bättre nu och detta är en häst vi har höga förväntningar på och det är ingen omöjlighet att han också kan vara en derbyhäst lite senare på säsongen.
  • 1 Neelix (V75-6) hade hög puls efter loppet senast och den starten kan man glömma. Ser nu åter fin ut i jobben och då han är snabb ut blir det till att testa från start. Ledning vore en fördel och vi funderar på att både rycka skorna bak och ändra till ett norskt huvudlag denna gång, får se hur det blir.
  • 1 Tengil Face (V75-7) vann från ledningen med sparat senast. Nu är det tuffare emot och man ska tänka på att hästen inte är helt enkel i volten. Sköter han siktas han mot ledningen för att stanna där så länge det bara går.
  • 12 Rajesh Face (V75-7) agerade lite knepigt senast och det saknades lite i honom. Vi har skärpt upp hästen i jobben under veckan och även om lång distans inte är något plus så måste han alltid räknas på sin grundkapacitet.

Hetaste segerchansen är alltså Tae Kwon Deo och därefter lyfte Dante fram Rushmore Face och Electra Jet.
Vi önskar alla som ska vara med på V75, oavsett sportsligt eller spelmässigt, ett stort lycka till!

Text: Anders Nilsson